Bulgaria va crea o institutie anticoruptie, pe modelul DNA

0
6

Bulgaria va crea o structura specializata care va investiga coruptia la nivel inalt, aceasta urmand sa devina operationala in aprilie 2016. Vice-premierul bulgar Meglena Kuneva a declarat că noua instituție anticorupție va fi creată după modelul Direcției Naționale Anticorupție din Romania și va colabora îndeaproape cu serviciile secrete in privinta anchetelor, relateaza Agerpres.

 

7.670 de responsabili ar putea fi investigați de această nouă institutie iar cei care vor furniza autorităților informații vor primi sume de bani drept recompensă.

 

UE a criticat Bulgaria pentru reforma lentă și ineficientă a sistemului judiciar, fapt care a impiedicat Bulgaria sa intre in spațiul Schengen.

 

CITITI SI: Presedintele Bulgariei: Romania si Bulgaria sa nu fie separate in procesul de aderare la Schengen

 

'Nu înregistrăm progrese în lupta împotriva corupției la nivel înalt', a admis vice-premierul Meglena Kuneva, subliniind că Bulgaria dorește să urmeze exemplul României, unde politicieni, oficiali și oameni de afaceri au fost investigați și condamnați pentru corupție.

 

Combaterea corupției și reforma sistemului judiciar fac parte dintre măsurile promise de noul premier bulgar Boiko Borisov. Totuși, 'această strategie anticorupție are nevoie de un larg sprijin din partea clasei politice și a întregului sistem judiciar', atrage atenția un analist politic local.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!