Calin Popescu Tariceanu, atac dur la justitie: Intr-o tara civilizata SRI nu aduna probe

0
10

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat astazi, ca ALDE nu va vota motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva guvernului Ponta. Tariceanu nu a comentat foarte mult pe marginea motiunii de cenzura, criticand insa dur justitia din Romania.

 

Cititi discursul lui Calin Popescu Tariceanu: (preluare Hotnews)

 

"ALDE nu va vota motiunea de cenzura. (Sper sa nu ajungem in situatia in care) sa cerem permisiunea procurorilor in legatura cu oportunitatea unei decizii politice. separatie puterilor in stat inseamna echilibrul intre puteri,ma intreb daca puterea judecatoreasca nu s-a transformat intr-o super putere, dincolo de ceea ce isi doreste constitutia. 
 

Puterea judecatoreasca inseamna numai judecatori, ministerul public nu face parte din puterea judecatoreasca, sunt sub autoritatea ministerului justitiei. Procurorii sunt agenti ai statului si sunt putere executiva. 
 

CSM – avem de-a valma procurori si judecatori. Numirea judecatorilor la inalta curte se face de plen, deci si de procurori. Daca un judecator este sanctionat, depune o contestatie la plenul CSM, deci si procurorilor.

 

CITITI SI: LIVE TEXT Sanse slabe pentru motiunea de cenzura a liberalilor. Gorghiu: Ponta e deja istorie. Ponta: PNL se ascunde in spatele procurorilor

 

Parlamentul ce face? Nu modifica legile. Avem nenumarate articole din Codul de procedura penala declarate neconstitutionale, si nu se modifica in parlament pentru ca s-a dat un caz sa nu ne atingem de coduri. 

 

Dupa cum stiti, intr-o tara civilizata SRI nu aduna probe. Daca vreau sa ascult telefoane pt informatii, ma duc la un serviciu de informatii, daca vreau sa adun probe, ma duc la poltiia judiciara. SRI are un monopol. 

 

Intr-o tara civilziata, nu exista raporturi direct intre procurori si serviciu de informatii. Cititi mereu si pare a fi un motiv de lauda. DNA trebuie sa se bazeze pe politia judiciara si nu pe servicii de informatii. Procurorii DNA si diicot au statut de inalta curte fara sa dea un examen. 

 

Cei din DNA SI DIICOT sunt la discretia sefilor lor.  Si ne intrebam de ce risca abuzuri. Legea trebuie sa intervina. 

 

Parlamentul trebuie sa isi exercite rolul de control parlamentar. In toata lumea, notiunea de comisie de ancheta tine de esenta unui regim democratic. 

 

Vine un director SRI si face o declaratie publica: "Noi veghem ca judecatorii sa nu uite menirea, sa serveasca interesele statului". Felicitari! Deci avocatul apararii se poate duce acasa linistit. 

 

Nu s-a intrebat nimeni de ce sunt asa multe mandate de ascultare pe siguranta nationala. Suntem o tara de tradatori si teroristi."

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!