Cancelarul Angela Merkel: Islamul face parte din Germania

0
9

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si-a anuntat luni participarea la o manifestatie organizata, marti, la Berlin, de catre asociatii musulmane, pentru condamnarea atacului comis asupra redactiei “Charlie Hebdo” la Paris. Merkel a declarat, de asemenea, ca “Islamul face parte din Germania”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Mâine (marți) vom da un semnal foarte puternic”, a subliniat ea în cadrul unei conferințe de presă cu premierul turc, Ahmet Davutoglu. Angela Merkel, fiica unui pastor protestant, a apreciat că această manifestație va fi o ocazie de a transmite “un semnal important al voinței diferitelor religii de a trăi împreună, pașnic, în Germania”.

“Facem totul pentru ca integrarea să reușească și ca, indiferent de religie, cei care acceptă legile germane, care trăiesc aici, care cunosc limba, să fie bineveniți ca toți ceilalți”, a subliniat cancelarul german. Ea a afirmat că, în calitate de cancelar, îi reprezintă toți oamenii din Germania — indiferent de unde vin.

Angela Merkel a participat duminică la Paris, alături de zeci de șefi de stat și de guvern, la un extraordinar Marș al solidarității împotriva terorismului, după atacurile jihadiste care s-au soldat cu 17 morți în capitala franceză.

În Germania trăiesc aproximativ patru milioane de musulmani, în principal turci sau persoane de origine turcă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!