Cancelarul Merkel apeleaza la industria auto pentru integrarea refugiatilor in societate

0
9

Germania cauta solutii la valurile de imigranti care intra in tara. Cancelarul Angela Merkel cauta o cale pentru integrarea acestora in societate si apeleaza la unul dintre pilonii economiei germane: industria auto.

 

“Industria auto germana trebuie sa le ofere o sansa imigrantilor extracomunitari care ajung in Germania”, a spus Merkel, prezenta la Salonul auto de la Frankfurt.

 

Un plan pentru integrarea migrantilor in societatea germana este esential, in conditiile in care Berlinul apreciaza undeva la un milion numarul refugiatilor care ar putea ajunge pe teritoriul tarii in 2015, potrivit Romania Libera.

 

Acum cateva saptamani, un semnal in aces sens a venit de la seful grupului auto Porsche. Matthias Muller exprima atunci deschidere fata de integrarea imigrantilor.

 

Refugiații nu au dreptul să aleagă țara gazdă       

 

Într-un interviu acordat publicației germane Der Tagesspiegel, ministrul german de Interne Thomas De Maiziere a spus că refugiații care primesc protecție în Europa ar trebui să accepte că vor fi distribuiți în întregul bloc comunitar.

 

"Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea — acest lucru nu se întâmplă nicăieri in lume", a adăugat el. "De asemenea, nu poate fi de datoria noastră să plătim ajutoarele stabilite prin legislația germană refugiaților care au fost alocați unei țări a UE și care au venit totuși ulterior în Germania", a continuat ministrul german.

 

De Maiziere a mai spus că Germania, care, începând cu weekendul trecut a ignorat temporar regulile europene potrivit cărora migranții trebuie să se înregistreze în prima țară a UE în care intră, trebuie să revină rapid la "procedurile obișnuite".

 

Dar ministrul de interne a insistat că Germania trebuie să se pregătească să facă față "unui număr extrem de mare" de refugiați pe termen lung. Unii dintre ei pretind că sunt sirieni în speranța de a obține azil, a avertizat el.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!