Cardul de sanatate devine obligatoriu de la 1 mai

0
7

De la 1 mai, folosirea cardului de sanatate devine obligatorie, a reamintit miercuri vicepresedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Alin Costache a prezentat situatia implementarii cardului la nivel national.

Pana la acest moment, la nivel national au fost distribuite 13,5 milioane de carduri. Ne-au fost returnate de catre Posta Romana 500.000 de carduri pentru ca adresantul nu a fost gasit din varii motive la domiciliu”, a spus vicele CNAS, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Alin Costache, au mai ramas de emis alte 400.000 de carduri, fiind vizati asiguratii care au intrat in sistem din ultimul trimestru din 2014 pana acum.

Potrivit oficialului, in cazul in care vor mai fi pacienti fata card de sanatate, ei vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte eliberate de Casa de Sanatate.

Totusi, arata Alin Costache, doar cardul de sanatate nu e suficient pentru ca asiguratii sa beneficieze de servicii medicale, intrucat nu contine datele medicale ale pacientului.

Cardul de sanatate ajuta doar la decontarea serviciilor medicale. Pentru accesul la istoricul medical al pacientului este nevoie de activarea Dosarului Electronic de Sanatate, lucru care insa se face doar daca asiguratul doreste acest lucru”, a mai spus Costache.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!