Carmen Dan vrea modificarea Codului Penal:E posibil sa fie vizati si protestatarii #Rezist

0
10

Carmen Dan, ministrul de Interne, a transmis la Ministerul Justitiei o propunere ce vizeaza modificarea mai multor prevederi din Codul Penal, iar un deputat USR se intreaba daca nu cumva sunt vizati si protestatarii #Rezist.

 
 

 Pe principiul eu vara nu dorm, pe site-ul Ministerului de Interne apare propunerea semnata ieri de Carmen Dan catre Tudorel Toader, Ministrul Justitiei prin care cere, printre altele, majorarea sanctiunilor pentru tulburarea linistii publice.

Art. 371 Cod Penal prevede in prezent sanctiunea cu inchisoare de la 2 luni la 3 ani sau amenda. In propunerea noua se elimina insa posibilitatea amenzii, sanctiunea fiind doar cea cu inchisoarea de minim un an si maxim 5 ani, scrie pe pe Facebook deputatul USR Matei Dobrovie.

 

Acesta citeaza din Propunerea referitoare la amendarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal postata pe site-ul Ministerului de Interne urmatorul paragraf: Provocarea de scandal, comportamentul violent, prin amenintari sau prin distrugerea de bunuri (spargerea de geamuri, sticle etc.), intr-un local public sau privat, impiedicarea prin violenta sau amenintare a circulatiei normale a pietonilor sau vehiculelor etc., reprezinta fapte prin care se tulbura ordinea si linistea publica.

 

Daca ne gandim la episodul cu huliganii care au incercat sa decredibilizeze manifestatiile pasnice din Piata Victoriei, la interventia tarzie a fortelor de ordine, la lista facuta de doamna Dan cu formatorii de opinie care au chemat pe Facebook oamenii la proteste si la recentele amenzi primite de protestatarii Rezist, mie nu-mi suna bine asta cu majorarea sanctiunilor pentru tulburarea linistii publice, sustine deputatul USR.

 

La unul dintre protestele organizate in urma cu trei saptamani au existat dispute intre manifestanti si jandarmi, oamenii legii interzicandu-le primilor sa marsaluiasca pe strada si avertizandu-i ca incalca legea atunci cand blocheaza intersectiile.

 

 

Citeste Propuneri MAI către Ministerul Justitiei de amendare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!