Catalin Predoiu: Opozitia este interesata de un dialog cu premierul

0
5

Opozitia vrea un dialog cu premierul Ponta, sustine prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu. Liberalul aduce in discutie teme precum ordonanta plagiatului, situatia investitiilor sau gradul scazut al absorbtiei fondurilor europene, potrivit Romania Libera.

Opoziţia este foarte interesată de un dialog intens cu domnia sa pe mai multe teme, mult mai presante, cum ar fi: Pomenile electorale aruncate cu multă voioşie în campania electorală şi prăbuşirea investiţiilor. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?; Gradul scăzut al absorbţiei fondurilor europene, mult sub cuantumul l-a care s-a angajat guvernul pe care îl conduce. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil? (…) De ce în România, ţară europeană, se dă o ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa problema de plagiat a unei singure persoane? Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?”, scrie Predoiu pe Facebook.

Predoiu i-a mai transmis lui Ponta ”disponibilitatea Opoziţiei de a dialoga pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru binele public”, dar că nu se aşteaptă ca şeful guvernului ”să aibă curajul de a răspunde întrebărilor adresate”.

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat luni că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşare.

Alina Gorghiu a făcut referire la cum doreşte PNL să preia guvernarea, invocând ideea alegerilor parlamentare anticipate. ”Ne dorim în primul rând alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, să ştiţi că ştim că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acestor dispoziţii din Constituţie ne vom supune”, a afirmat Gorghiu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!