Catalin Predoiu (PDL): Victor Ponta preda, oficial, candidatura CERCURILOR DE PUTERE DIN PSD

0
3

Anuntul lui Victor Ponta de a intra in cursa prezidentiala inseamna predarea candidaturii cercurilor de putere din PSD, care l-au mentinut la Palatul Victoria si guverneaza in locul sau, a declarat prezidentiabilul PDL, Catalin Predoiu, conform Mediafax.

Cătălin Predoiu a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că anunţul lui Victor Ponta privind intrarea în cursa prezidenţială, care urmează să fie făcut marţi seară la Craiova, înseamnă predarea candidaturii PSD către cercurile de putere din acest partid.

Înţeleg că Victor Ponta îşi anunţă candidatura. El predă în mod oficial candidatura PSD cercurilor de putere din acest partid, care l-au menţinut la putere şi care guvernează în locul său. Presiunea din PSD e mare, iar Ponta nu are de ales, deşi a dorit să ţină departe această candidatura”, a spus Cătălin Predoiu.

El a precizat că, dacă va ajunge la Cotroceni, Ponta va aduce şi mai multă fracturare internă, dar şi mai multă sărăcie.

“Societatea are nevoie de deschidere, nu de apariţia unui antieuropenism şi a unei platforme de ură şi răzbunare, aşa cum promovează Ponta”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Candidatul nominalizat de PDL pentru alegerile prezidenţiale a spus că Ponta e un pericol pentru România şi că, dacă el n-ar fi crezut în şansele sale, nu s-ar fi bătut pentru candidatură.

Suntem în proces intern de campanie. Deocamdată, concurez în baza votului dat de membrii PDL, însă o decizie în privinţa candidatului ACL la Preşedinţie va fi luată la începutul lunii august”, a spus Predoiu.

Întrebat dacă este posibil un tandem Iohannis-Predoiu, prezidenţiabilul democrat-liberalilor a spus că protocolul de fuziune PNL-PDL prevede că ”partidul care nu dă candidatul la Preşedinţie va da premierul”, dar că obiectivul său rămâne câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Nu îmi stă gândul la altceva, a declarat Cătălin Predoiu.

La Craiova este programată la ora 18.00 o reuniune a Consiliului Naţional lărgit al PSD în care Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!