CCR: Confiscarea extinsa, aplicata doar pentru bunurile dobandite dupa 2012

0
5

Masura confiscarii extinse prevazuta in Codul Penal este posibila doar pentru bunurile dobandite dupa 2012, potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), potrivit Hotnews.

CCR a fost sesizata cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde se mentioneaza ca in cazul "infractiunilor privind traficul de droguri si de precursori" este posibila confiscare extinsa.

Curtea Constitutionala, "cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.112 indice 1 alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constitutionale in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica asupra bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", se arata in comunicatul CC.

CCR s-a pronuntat si in iunie 2014 in cazul confiscarii extinse, stabilind ca masura nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii 63/2012. Atunci a fost luata in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 118 din Codul penal din 1969.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!