CE cere autorităților explicații și proiectele de modificare a legilor Justiției

0
7

Comisia Europeana solicita autoritatilor romane proiectele de legi privind modificarile din sistemul de justitie, prezentate miercuri de ministrul de resort, Tudorel Toader, intr-o conferinta de presa.

 

 

 

Intr-un raspuns adresat joi HotNews, CE mai subliniaza necesitatea ca progresele Romaniei in lupta anticoruptie sa fie ireversibile.  

 

 

 ”Comisia a vazut stirile din presa. Solicitam autoritatilor romane proiectele de legi si explicatii suplimentare. Apoi vom studia cu atentie.Intre timp, vrem sa vedem ca autoritatile romane au urmat recomandarea noastra din raportul din ianuarie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie . Ireversibilitatea progreselor realizate de Romania in lupta impotriva coruptiei, din ultimii zece ani, este esentiala pentru Comisie. Comisia este pregatita sa coopereze cu Romania in ceea ce priveste obiectivele MCV” – a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

 

Ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, intr-o conferinta de presa, miercuri, o serie de modificari la  legile Justiției care au inflamat întreaga lume a Justiției prin măsurile de o duritate al cărei precedent se poate regăsi doar în epoca Năstase – Stănoiu, de control politic absolut asupra Justiției. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!