Ce spune Kelemen Hunor despre numirea unui maghiar la conducerea SRI

0
4

“Nu va fi o tragedie” daca viitorul director al SRI va fi un reprezentant al comunitatii maghiare, sustine presedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Ziare.com.

Liderul UDMR a fost intrebat, miercuri, daca ar putea prelua conducerea SRI, ca urmare a demisiei lui George Maior.

"Eu zic ca nu va fi o tragedie. Nu ar fi nicio problema pentru Romania sa fie un sef al unui serviciu din partea comunitatii maghiare. Nu am astfel de idee si nu am astfel de propunere, dar eu zic ca Romania va intra intr-o normalitate si mai solida cand nu vom rade la o astfel de idee", a spus Kelemen Hunor, intr-un interviu pentru DCNews.

De asemenea, acesta a mentionat ca reprezentantii UDMR vor vota viitorii sefi ai SIE si SRI "in functie de persoana propusa": "Un cec in alb nu pot sa dau nimanui. Vom vedea cu cine vine presedintele Iohannis ca este, pana la urma, responsabilitatea lui si atributiile presedintelui sunt foarte clare".

George Maior si-a inaintat demisia, marti, din functia de director SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o.

Demisia lui Maior vine in contextul tensiunilor aparute in ultima perioada intre SRI si Curtea Constitutionala pe tema asa-numitei legi Big Brother. Inainte de alegerile prezidentiale din 2014, fostul sef SRI declarase ca isi va pune mandatul la dispozitia presedintelui nou ales.

In acest moment nici SRI si nici SIE nu mai sunt conduse de directori, ci de interimari. Teodor Melescanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informatii Externe in data de 22 septembrie, pentru a se inscrie in cursa electorala pentru Presedintia Romaniei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!