Ce spune seful SRI despre marirea bugetului Armatei

0
7

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, considera foarte buna decizia privind marirea bugetului Armatei. Totusi, Maior a subliniat ca ar fi si mai bine daca bugetul va fi planificat si folosit pentru intarirea operationala, potrivit Mediafax.

Seful SRI a facut declaratiile, marti, in cadrul ceremoniei de investire a noului sef al Statului General Major.

Directorul SRI a declarat că numirea noului şef al Statului Major General al Armatei, în persoana general-locotenentului Nicolae Ciucă vine într-un ”context internaţional şi regional deosebit de complicat, pentru noi”.

De aceea este şi un moment de reflexie strategică asupra a ceea ce trebuie să facem (..) Este foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit, ar fi şi mai bine ca el să fie planificat şi folosit bine pentru întărirea operaţională a structurilor Armatei, în vederea acestei misiuni de a face faţă noilor provocări, a arătat George Maior.

CITESTE SI: Klaus IOHANNIS: Toti factorii politici sa-si asume mentinerea unui prag MINIMAL de 2% pentru APARARE din 2017

SRI va conlucra la fel de bine cu structurile Statului General Major, aşa cum o face şi cu Direcţia de Informaţii a Armatei şi cu MApN, furnizând informaţia strategică şi tactică necesară, în limitele competenţelor Serviciului, ”pentru a avea în permanenţă tabloul strategic în legătură cu securitatea naţională a României”, a subliniat Maior.

”Suntem alături, colegii din CSAT, în efoturile dumneavoastră pentru a continua modernizarea şi de a reprezenta ceea ce sunteţi în stat, principala forţă de apărare a României, a spus în finalul discursului său, directorul SRI.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!