Ce trebuie sa urmaresti cand cumperi jucarii pentru copiii de 4 ani

0
5

La varsta de 4 ani, copiii sunt curiosi si extrem de energici. Acestia isi dezvolta imaginatia si capacitatea de a se preface prin joc, iar cea mai buna modalitate prin care le poti atrage atentia sunt jucariile pentru copii colorate, stralucitoare, care sa le ofere si o experienta educativa.

Achizitiile pe care le faci pentru copilul tau trebuie sa fie specifice varstei sale, pentru a fi sigura ca nu exista nicio posibilitate sa nu fie interesat de jucariile sale.

 

In primul rand, atunci cand iti propui sa cumperi jucarii pentru copiii de 4 ani este necesar sa ai in vedere una dintre cele mai importante schimbari in dezvoltarea celui mic, anume sporirea capacitatii de concentrare. Cu alte cuvinte, acesta este mult mai rabdator atunci cand este pus in fata rezolvarii unor probleme simple si nu se va mai supara atat de repede daca nu va reusi din prima sa obtina ceea ce si-a propus initial. Acum este momentul sa ii oferi jucarii pentru copii de memorie sau care sa ii ofere sansa sa exploreze si sa incerce lucruri noi, pentru a putea sa-si consolideze increderea in sine si sa-si dezvolte abilitatile cognitive. 

 

Fizic, un copil de 4 ani poate face deja miscari mult mai complexe si, prin urmare, este bine sa tii cont si de acest aspect atunci cand alegi jucariile pentru copii. Le place sa alerge, sa sara, sa urmareasca alti copii si sa prinda obiecte.

 

De asemenea, daca ai un micut de 4 ani, este recomandat sa ii cumperi jucarii pentru copii care sa  ii permita sa interpreteze anumite roluri. Cei mici iubesc acest tip de jucarii pentru ca le ofera sansa sa se exprime liber, iar noua ne plac pentru ca sustin dezvoltarea abilitatilor de comunicare, precum si consolidarea increderii in sine. Abilitatea de a crea ceva devine sursa lor de satisfactie, care le alimenteaza la randul sau motivatia de a excela. Odata cu aceasta motivatie, prin intermediul acestor jucarii pentru copii vor invata sa isi imparta lucrurile cu partenerii de joaca. Astfel, invata sa se integreze in societate, lucru care mai tarziu ii va ajuta si sa isi consolideze starea emotionala. De aceea, pentru copiii de 4 ani sunt foarte importante jucariile care faciliteaza creativitatea, imaginatia si curiozitatea.

 

O alta categorie de jucarii pentru copiii de 4 ani foarte importanta este aceea care ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, inclusiv vocabularul si limbajul. La aceasta varsta, acestia stiu deja cum sa vorbeasca si sa isi exprime ideile si sentimentele, sa negocieze si sa puna intrebari si chiar sa obiecteze in legatura cu anumite idei.

 

Rolul jucariilor in dezvolvarea copiilor este foarte important, fara nicio indoiala. Unul dintre cele mai potrivite locuri de unde poti achizitiona o multime de jucarii atractive si extrem de interesante este magazinul online Toys123. Cunoscut pentru profesionalismul de care da dovada, preturile accesibile  si gama variata de produse, Toys123 a ajuns foarte repede in inimile parintilor autohtoni. Fa si tu parte din universul sau colorat, profita de cele mai ingenioase jucarii pentru copii!

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!