Chirica spune că e inculpat în dosarul privind achiziţia de Skoda de către Primăria Iaşi

0
7

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că are calitatea de inculpat în dosarul instrumentat de DNA privind achiziţia mai multor maşini Skoda de către municipalitate în anul 2013, el adăugând că sunt vizaţi zece angajaţi ai Primăriei.

 

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul care vizează modul în care au fost cumpărate mai multe maşini Skoda de către primăria ieşeană, scrie News.ro. "Rămân în continuare ataşat ideii că adevărul trebuie aflat şi dreptatea trebuie făcută prin mijloacele prevăzute de justiţie. E clar că nu voi obstrucţiona nicio situaţie legală referitoare la acest lucru. Da, este adevărat (că are calitatea de inculpat – n.r.). Nu pot evita ieşirea în spaţiul public motivat de o chestiune care vizează justiţia. Este adevărat că mi s-a adus şi acest statut. Aşa este şi normal. Sunt zece angajaţi ai Primăriei vizaţi. Eu ştiu că nimeni nu a dus nicio maşină acasă, nu a utilizat nimeni vreun vehicul în scop personal", a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Edilul ieşean a spus că niciuna dintre maşinile respective nu a ajuns la iubitele sale, aluzie la faptul că presa a scris că unul dintre autoturisme ar fi fost folosit de Adina Samson, fostă funcţionară în Primărie şi amanta fostului primar Gheorghe Nichita. "Eu nu am decis în mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu şi-a cumpărat Skoda. Nu am nicio emoţie din acest punct de vedere, dar trebuie să se facă lumină, pentru că acolo sunt colegi care lucrau alături de mine, funcţionari din Primărie, contabili, directori economici, directori tehnici şi alţii. Nici lor nu le e comod să discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face. Autovehiculele nici nu mai sunt la noi, ci sunt predate operatorului de leasing", a precizat primarul Mihai Chirica. 

 

Cât priveşte faptul că i s-ar pus sechestru pe bunuri, Chirica a evitat un răspuns clar, afirmând însă că "sechestrele s-au pus, s-au scos, iar acţiunea continuă". În urmă cu o lună, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat că a depus mai multe declaraţii scrise la sediul DNA care vizează dosare în care ar fi implicaţi funcţionari ai Primăriei. El a spus că procurorii DNA i-au cerut mai multe documente de la Primăria Iaşi. Mai mult, Chirica a afirmat că a depus declaraţii scrise la sediul DNA privind dosarul ”Skoda”, fără a preciza data la care s-a întâmplat acest lucru.

 

Edilul ieşean a afirmat că dosarele respective vizează perioada în care primar al Iaşiului a fost Gheorghe Nichita. Chirica a precizat că nu poate ”să bage sub preş” tot ce s-a întâmplat în primărie în anii 2014-2015, când instituţia a fost condusă de Gheorghe Nichita, iar el era viceprimar. ”Car după mine un pachet de scheleţi, pe care îl duc în spate din perioada trecută”, a adăugat primarul Mihai Chirica. Documentele pentru achiziţionarea maşinilor Skoda au fost semnate de Mihai Chirica, viceprimar la data respectivă.

 

Surse din rândul anchetatorilor afirmau că Primăria Iaşi nu avea dreptul să achiziţioneze cele patru maşini şi că au fost luate de către Poliţia Locală, fără ca această instituţie să le fi folosit vreodată. Una dintre maşini a fost utilizată de Adina Samson, fosta amantă a primarului Iaşiului din perioada respectivă, Gheorghe Nichita, mai scrie News.ro.

 

La sfârşitul lunii iunie, Primăria Iaşi a renunţat la cele patru autoturisme Skoda a căror contractare s-a făcut prin leasing, maşinile fiind ridicate de către proprietar, respectiv Unicredit Leasing Fleet Management SRL. La sfârşitul anului trecut, mai mulţi angajaţi ai primăriei ieşene au fost audiaţi la DNA. Presa locală afirma la acea vreme că în dosar apar numele fostului primar Gheorghe Nichita, precum şi ale trei apropiaţi ai acestuia, Liviu Hliboceanu (fost şef Poliţia Locală), Eugen Chişcă (fost şef Serviciu Administrativ) şi Dumitru Tomorug (director de investiţii al Primăriei).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!