Ciolacu dă asigurări că nu se iau bani de la pilonul II privat pentru cel de stat

0
8

Vicepremierul Marian Ciolacu a declarat vineri ca Guvernul a sesizat, in urma unei analize a ASF, cifre care nu sunt “tocmai OK” legate de pilonul II de pensii, insa a exclus posibilitatea desfiintarii acestuia si a declarat ca nu se vor lua bani de la Pilonul II pentru a fi cârpit cel de stat.

 

 

 

 El s-a scuturat, însă, de orice responsabilitate și spune că o decizie va fi luată de cei de la ASF discuta cu cei de la Ministerul de Finante pentru a se ajunge la o decizie "in favoarea cetatenilor".

 

 

"Nu guvernul Romaniei a inceput aceasta discutie. Nu sunt probleme de bani si noi vom  veni cu rectificare pozitiva. Cei de la ASF urmaresc cifrele, din cifre au iesit anumite concluzii. Nu este luata o decizie. Sub nicio forma nu exista desfiintarea sau marginalizarea pilonului II de pensii. Decizia politica va fi in ceea ce priveste cum este mai bine pentru cetatenii Romaniei. Exista anumite cifre care ne ingrijoreaza in ceea ce priveste pe pensionarii care au accesat doar pilonul doi" a precizat vicepremierul fără portofoliu Marian Ciolacu, aflat la Neptun la intalnirea Comitetului Executiv National al PSD.

 

 

"Este normal ca daca este ceva ingrijorator… nu este o intrare brutala a statului, este o decizie de eficienta, in favoarea cetatenilor. Asa reiese din cifre in acest moment (ca pilonul II de pensii nu este performant – n.r.). nu se iau banii de la pilonul doi sa mearga la Pilonul I. Este normal sa se intample acest lucru, cei de la ASF sunt platiti sa urmareasca aceste cifre. In momentul acesta se consulta cei de la Finante si cu ASF" a mai spus Ciolacu. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!