Cioloş: Nu voi candida la parlamentare. Presedintele Iohannis nu a cerut acest lucru

0
6

Premierul Dacian Ciolos a respins astazi din nou posibilitatea de a-si exprima adeziunea la unul din actualele partide si de a candida la alegerile parlamentare.

 

"Nu. Am spus că nu o să candidez. Și eu nu am înțeles din ceea ce a spus domnul președinte Iohannis că mi-a cerut să candidez", a afirmat Cioloș, citat de Agerpres.

 

Presedintele Iohannis a declarat ieri ca Dacian Ciolos a avut proiecte bune ca prim-ministru si i-a cerut acestuia sa-si declare preferinta pentru o eventuala colaborare cu unul dintre partidele actuale dupa alegeri. Iohannis a precizat ca nu va mai numi un premier independent politic dupa alegerile din decembrie.

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a criticat declaratiile presedintelui Iohannis legate de faptul ca Dacian Ciolos, premierul Romaniei, ar trebuie sa-si declare adeziunea pentru unul dintre partidele de pe scena politica romaneasca.

 

Dragnea considera ca, prin declaratiile facute, presedintele ar trece cu vederea votul din decembrie al romanilor: "Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români."

 

C.P. Tariceanu, presedintele Senatului, a afirmat si el ca "declarația de azi a președintelui României este un atac direct, brutal și imediat la democrație" si crede ca "este limpede că domnul președinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție."

 
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!