CNA s-a reunit in sedinta, dupa o luna. Presedinta Laura Georgescu a fost ABSENTA

0
6

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) s-au reunit, marti, pentru prima oara dupa aproape o luna de scandaluri si blocaje. Conditia pentru indeplinirea cvorumului de sedinta a fost neparticiparea Laurei Georgescu, presedintele CNA, aceasta fiind absenta de la sedinta, conform ziare.com.

Au fost prezenti opt dintre cei 11 membri, acesta fiind si numarul necesar pentru asigurarea cvorumului: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Rasvan Popescu.

Sedinta a fost condusa de Viorel Vasile Buda, vicepresedintele CNA. Cei trei dintre membri CNA, Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea, care ii cer demisia Laurei Georgescu au ramas pe pozitie si au anuntat din nou ca daca aceasta va fi prezenta ei se vor retrage, facand astfel imposibila desfasurarea sedintei.

De altfel, acestia au tinut tot timpul pe birouri foi albe pe care statea scris "Demisia".

CITESTE SI: Noi inregistrari cu sefa CNA: Romania, singura tara cu DOI PRESEDINTI. Pe mine ma chemati cand e cazul de clovni, de bufoni, eu sunt doar pentru acest job angajata

Cu toate ca subiectul retransmiterii emisiunilor lui Dan Diaconescu la Romania TV, cu incalcarea legii, figura pe ordinea de zi, el a fost amanat, membrii CNA prezenti preferand sa discute chestiuni tehnice, cum ar fi prelungirea unor licente.

Narcisa Iorga a anuntat inca de luni ca daca Laura Georgescu va fi prezenta, nu va exista cvorum.

"Maine incercam din nou sa facem o sedinta publica a CNA fara Laura Georgescu. Daca ea va intelege sa nu participe la sedinta, suntem opt membri disponibili, deci am putea asigura cvorumul de sedinta. Am putea rezolva urgentele tehnice acumulate de pe 19 iunie incoace, data ultimei sedinte publice a Consiliului. Daca Laura Georgescu isi face din nou aparitia in sala de sedinta, eu ma voi retrage. N-am niciun motiv sa ma indoiesc ca n-o vor face si alti cel putin doi membri CNA: Florin Gabrea si Valentin Jucan.

Noi ne-am pronuntat public inca din 2 iulie in sensul ca nu vom mai lua parte la nicio sedinta la care participa Laura Georgescu. Daca ea nu se retrage, are posibilitatea sa-si atraga sapte membri, altii decat noi trei, cu care sa-si asigure cvorumul de sedinta. Deocamdata nu a reusit. A fortat o sedinta cu ea in cvorumul minim, dar sedinta a fost suspendata prin retragerea noastra. Nu-mi doresc deloc sa punem degeaba pe drumuri, din nou, reprezentanti ai unor televiziuni, radiouri si societati de cablu din tara. Sper intr-o minima dovada de bun simt din partea Laurei Georgescu: ori ea, ori noi. Si ea, si noi nu mai e posibil", a scris pe Facebook Narcisa Iorga.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!