Coalitia împotriva Statului Islamic se reuneste joi, la Londra

0
6

Miniştrii de Externe din aproximativ 20 de ţări care fac parte din coalitia împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) se vor intalni joi, la Londra, la o reuniune organizata de Philip Hammond, ministrul de externe britanic şi de secretarul de stat american, John Kerry. In cadrul intalnirii vor avea loc discutii despre progresele înregistrate în lupta împotriva SI, relateaza Mediafax.

 

Un oficial britanic de rang înalt a confirmat că reuniunea va avea loc la Lancaster House, în centrul Londrei, la două săptămâni de la atentatele de la Paris, în care trei jihadişti care s-au revendicat de la Al-Qaida şi Statul Islamic au ucis 17 persoane.

 

"Va fi o ocazie importantă să facem bilanţul şi să evaluăm progresul înregistrat până acum în eforturile comune de a veni de hac ideologiei otrăvite a SI", a declarat Hammond pentru cotidianul britanic The Daily Telegraph.

 

CITITI SI: Intre 3.000 si 5.000 de europeni au plecat spre Siria, pentru a se alatura Statului Islamic – Directorul Europol

 

"Partenerii-cheie din coaliţie, inclusiv partenerii noştri arabi, se vor reuni la Londra pentru a decide ceea ce mai avem de făcut pentru a face SI să eşueze", a spus el. "Este vital să ne gândim la tot ceea ce putem face în privinţa problematicii combatanţilor străini, pentru a opri finanţarea SI, a îmbunătăţi asistenţa umanitară şi a ne continua campania militară coordonată", a adăugat el.

 

Anunţarea acestei reuniuni intervine după o întâlnire între preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron vineri, la Washington.

Discuţiile vor viza în principal cinci subiecte, şi anume combatanţii străini, campania militară împotriva unor ţinte SI, sursele de finanţare ale grupării, comunicaţiile ei strategice şi asistenţa umanitară, a precizat oficialul britanic de rang înalt.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!