Coboicotarea

0
13

Luni seara, „președintele suspendat” și-a pierdut ambele titluri („Băsescu se întoarce la Cotroceni”) în războiul referendumului care a ținut loc de guvernare timp de două luni făcând din România „oaia neagră” a Europei. Întoarcerea președintelui la Cotroceni n-a fost ușoară. Vorba poetului: mai lung îmi pare drumul acum la-ntors acasă. Dacă evacuarea forțată de la Cotroceni s-a făcut în două zile, reinstalarea a durat o lună.

USL a amânat de atâtea ori ședința Parlamentului unde se citea decizia CCR invocând un motiv fals: cvorumul – care nu era necesar căci nu se vota nimic. USL a impus acest motiv și lumea l-a luat de bun fără să mai țină seama de realitate. Dovadă la ce nivel funcțional a ajuns politica USL: nu-i real ce există, e real ce-mi place mie. Așa a fost și cu suspendarea: există procedura în Constituție? Există! Deci e democratică. Ce dacă nu s-au produs „fapte grave” de încălcare a Constituției? Citim numai partea care ne convine. Pentru că totuși a asigurat cvorumul la ședință pentru a demonstra că „Parlamentul respectă decizia CCR”, USL și îndeosebi PSD au fost acuzate de „trădare” (a celor 7 mil. de români) pe micile ecrane care-i aparțin.

Acuzație nedreaptă. USL n-a trădat nimic aici. Parlamentul nu putea schimba decizia CCR – doar personaje aberante ca Ghișe și Iliescu, complet căzute în propriul lor trecut securisto-comunist, puteau pretinde așa ceva – iar CCR nu putea schimba rezultatul referendumului. Asta e! N-au îndeplinit cvorumul, au pierdut. Știau foarte bine regulile de la început, că doar ei au organizat tărăboiul. Iar voturile celor 7 mil. de români „nu sunt batjocorite” (cum clamează Ghișe) nici de CCR, nici de Parlament. Ele au soarta pe care o au toate milioanele de voturi ale celor care pierd. Discriminarea voturilor l-a dus pe liberalul Mihăiță Calimente direct la Falimente: „pe mine nu mă interesează ce zice dna Merkel, pe mine mă interesează cele 7 mil. de români”. Serios?

Îl interesează până-n cot! USL se folosește de ei și atât. Totuși, Mircea Dinescu s-a declarat „fericit” de revenirea dlui Băsescu: „am material pentru pamflete, altfel despre ce scriam?” Ponta și Crin nu-l inspiră puțin? Fiindcă, uite, după eșecul puciului au fugit din țară cu mânie proletară. Au fost totuși identificați: unul e în Africa de Sud, altul în Italia – de unde vor fi extrădați în câteva zile. Premiu de consolare: a revenit dl. Băsescu, au pe cine să dea vina pentru toate. Și astfel începu coabitarea. Coboicotarea, adică.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.