Codrut Seres si Zsolt Nagy, incarcerati la Rahova

0
3

Foștii miniștri Codruț Sereș și Zsolt Nagy au fost duși de la Poliția Ilfov la Penitenciarul Rahova, unde au fost incarcerați ca urmare a condamnării definitive emise de instanța supremă, arată Hotnews. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat astăzi pe cei doi la patru ani de închisoare (plus 8 luni în cazul lui Sereș) în dosarul privatizărilor strategice.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat astăzi pe Codrut Sereș, fost ministru al Economiei, la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare si pe Zsolt Nagy, fostul ministru al Comunicațiilor, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizărilor strategice. Cei doi au fost acuzați de procurori că ar fi utilizat pozițiile pe care le ocupau în Guvern pentru a favoriza anumiți concurenți într-o serie de dosare de privatizare. Anchetatorii susțin că faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradăre. Decizia ICCJ este definitivă.

 

Codrut Sereș și Zsolt Nagy au mers la Poliția Ilfov (ambii au domiciliile în acest județ) după aproximativ trei ore de la decizia instantei supreme, așteptând în biroul polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale mandatele de executare a pedepselor cu închisoarea.

 

După ce au primit mandatele de executare a pedepsei pentru Sereș si Nagy, polițiștii ilfoveni i-au dus pe foștii miniștri în Penitenciarul Rahova, unde vor sta 21 de zile în carantină. În cel mult o lună, Administrația Penitenciarelor o să le stabilească regimul și locul de detenție.

 

Potrivit procuratorilor, Sereș, Nagy și fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infracțional cu caracter transnațional, din care au făcut parte și deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea și Mihai Radu Donciu (judecați pentru spionaj într-un alt dosar), dar și alți trei inculpați (un turc, un ceh și un româno-englez).

 

Pe 17 decembrie 2014, procurorul de ședință a cerut pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege pentru Sereș și Nagy, fără a individualiza pedeapsa pentru fiecare inculpat. Tot la acea dată avocații au susținut pledoariile finale, care au continuat și pe 19 decembrie 2014, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților, care și-au susținut nevinovăția.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!