Colaborator al CNN, CAPTURAT in Ucraina de separatisti

0
6

Postul american de televiziune CNN a cerut joi eliberarea unui jurnalist ucrainean care a fost capturat de separatişti acum două zile în estul Ucrainei, informeaza Mediafax.

Anton Skiba, un jurnalist independent care lucra cu o echipă a CNN pentru acoperirea conflictului în regiune, a fost capturat de către separatişti proruşi.

Postul de televiziune a precizat că nu a comunicat incidentul până acum pentru că a sperat că reporterul va fi eliberat, însă eforturile depuse în acest sens au eşuat.

Astfel, CNN a anunţat oficial capturarea lui Anton Skiba şi a cerut ca jurnalistul să fie eliberat imediat.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru securitatea tuturor jurnaliştilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"Răpirile de jurnalişti şi alte încălcări ale libertăţii presei se desfăşoară în ritm alarmant în estul Ucrainei", a declarat Nina Ognianova, de la Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York.

"Îndemnăm părţile aflate în conflict să-i elibereze imediat pe toţi jurnaliştii deţinuţi şi arestaţi", a adăugat ea.

Luptele între loialişti şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp ce mulţi acuză Moscova că este direct implicată în lupte.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!