CONGRESUL SUA crește cu 50% AJUTORUL pentru sistemul israelian IRON DOME

0
9

Senatorii americani au aprobat marți o creștere cu jumătate a ajutorului financiar american pentru sistemul israelian de apărare antirachetă Iron Dome, utilizat în prezent de Israel pentru a lovi rachetele trase din Fâșia Gaza. Senatorii au aprobat un pachet de 351 milioane de dolari pentru finanțarea sistemului de interceptare în cursul anului fiscal 2015, care începe la 1 octombrie, față de 235 de milioane în 2014. Președintele Barack Obama a cerut doar 179 milioane de dolari credite pentru 2015, relateaza Romania Libera.

 

SUA au cheltuit în total din 2011, de la data punerii sale în funcțiune, 700 milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea "Domului de fier", destinat să lovească proiectile cu rază scurtă și medie de acțiune (rachete, obuze de artilerie) vizând zone locuite.

 

CITITI SI: ISRAELUL accepta ARMISTITIUL propus de EGIPT în Fâşia Gaza. Mişcarea palestiniană HAMAS, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, REFUZA oferta

 

Creditele pe 2015, care prevăd de asemenea 270 milioane de dolari pentru alte sisteme antirachetă, urmează încă să fie aprobate definitiv de Senat până în septembrie. Camera Reprezentanților a adoptat deja o sumă identică în luna mai.

 

În total, Statele Unite au planificat să cheltuiască 30 miliarde de dolari ajutor militar destinat Israelului între 2009 și 2018. În 2014, Israelul a primit 3,1 miliarde dolari de ajutor militar.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!