Consiliul General Bucuresti, disputat de PSD si PNL-PDL

0
6

PSD si PNL-PDL isi disputa majoritatea in Consiliul General Bucuresti  (CGMB), dupa ce alianta de dreapta a reusit sa schimbe viceprimarii PSD si sa il lase pe primarul general Sorin Oprescu fara majoritate, conform stiripesurse.

Sorin Oprescu a amanat pentru 30 iulie sedinta care trebuia sa aiba loc astazi.

Se pare ca PPDD a exclus din partid consilierii care au votat cu PNL si PDL. Prim aceasta decizie se urmareste recuperarea majoritatii pentru PSD. Pe de alta parte, in ultima perioada au avut loc mai multe rasturnari de situatie. De la o zi la alta, cand majoritatea inclina spre PSD, cand spre PNL-PDL. Situatia este indecisa, asa cum arata acum.

Se pare ca sedinta a fost amanata pentru ca nu s-a ajuns la un rezultat si PSD nu este sigur de reusita. Urmeaza o perioada la fel de complicata, in urma careia se va decide majoritatea din CGMB.

Pentru situatia aparuta in Bucuresti, conducerea PSD l-a facut vinovat pe Marian Vanghelie, care nu a reusit sa ii controleze pe reprezentantii PP-DD.

„Decizia este luata ca urmare a faptului ca in intervalul dintre data afisarii convocarii si data stabilita pentru sedinta ordinara, anumite partide politice au transmis solicitari de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului general al Municipiului Bucuresti, fapt ce genereaza incertitudini in ceea ce priveste legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punandu-se astfel sub semnul intrebarii cvorumul legal necesar adoptarii proiectelor Bucurestiului”, se arata intr-un comunicat de miercuri al Primariei Capitalei.

Fac apel la liderii politici ai partidelor aflate la putere sau in opozitie, sa reglementeze urgent reprezentarea pe care o au in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Precizez ca starea de incertitudine, in privinta legitimitatii unor mandate, creeaza mari deservicii bunului mers al Capitalei. Este vorba despre adoptarea unor proiecte de hotarari ce au impact direct nu doar asupra orasului, ci si a calitatii vietii cetatenilor Bucurestiului”, spune Sorin Oprescu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!