Constantin Laurentiu REBEGA, europarlamentar PC, urmarit PENAL de DNA in dosarul de SPALARE DE BANI si LUARE DE MITA de la Ministerul AGRICULTURII

0
27

Europarlamentarul PC Constantin Laurentiu Rebega, implicat in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii, este urmarit penal de procurorii DNA, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Constantin Laurentiu Rebega a fost adus joi la sediul DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Ancheta DNA vizeaza organizarea unor evenimente in cadrul Targului Indagra din 2014, relateaza Hotnews.


Constantin Laurentiu Rebega este acuzat de procurorii DNA de folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial. Europarlamentarul mai este acuzat de instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals. 
 

CITITI SI: DNA: Perchezitii la Ministerul Agriculturii: Secretarul de stat Nagy Peter Tamas si secretarul general Gaman Virgil, suspectati de luare de mita si spalare de bani

 

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, in luna decembrie 2014, in contextul organizarii unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurentiu a primit, de la administratorul unei societati comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influenta pe care si-a manifestat-o ca vicepresedinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala, influenta perceputa ca fiind reala asupra unui functionar din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, suspectul Rebega Constantin Laurentiu, prin acelasi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective sa plasmuiasca si ulterior sa foloseasca un contract fictiv de prestari servicii catre firma organizatoare a evenimentelor.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!