Contul de Twitter al cotidianului Le Monde piratat de armata siriana

0
7

Contul de Twitter al cotidianului francez Le Monde a fost spart ieri de adepti ai regimului sirian din cadrul armatei electronice siriene (SEA). Jurnalistii francezi au constatat marti noaptea intruziunea, arata Hotnews.ro.  Le Monde este una din cele mai importante publicatii franceze, cu 3,3 milioane de abonati.

 

Le Monde a ca a fost recent victima unui atac informatic al armatei electronice siriene, care a incercat in zadar sa atace site-ul si contul de Twitter al publicatiei. Printre mesajele postate, se numara unul intitulat “Eu nu sunt Charlie”, o referinta la sloganul de suport pentru victimele atentatului terorist de la Paris. Revista satirica Charlie Hebdo a fost atacata pe 7 ianuarie de islamisti, atentatul soldandu-se cu 12 morti. Un atac la un magazin evreiesc din Paris a avut loc la scrut timp dupa masacrul de la redactia revistei, costand vietile a 4 oameni. 

 

CITITI SI: Hayat BOUMEDDIENE, partenera lui Amedy Coulibaly, era deja in TURCIA la data comiterii faptelor. Ea s-ar afla acum in SIRIA

 

Sirienii au denuntat si bombardamentele la care este supusa tara lor. Initial, hackerii au incercat sa obtina parola contului de Twitter a publicatiei, prin trimiterea de emailuri frauduloase la mai multi jurnalisti Le Monde.

 

CITITI SI: Sefa politicii externe UE: Trebuie sa cooperam mai mult cu tarile musulmane

 

Aceasta nu este prima interventie abuziva a sustinatorilor regimului sirian. Acum doi ani, acestia au piratat contul de Twitter al agentiei americane Associated Press (AP), afisand un mesaj fals: "Breaking news: Doua explozii la Casa Alba si Obama este ranit".
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!