Cotele obligatorii de refugiati depasesc posibilitatile Romaniei, afirma premierul Ponta

0
11

Romania nu poate accepta cote obligatorii de refugiati deoarece acestea “depasesc puterile noastre reale”, a spus marti premierul Victor Ponta. “Domnul Iohannis a spus foarte clar: Mai mult de atat nu putem lua acum”, a punctat seful Executivului.

Cel care voteaza in cadrul Consiliului European este presedintele”, a amintit premierul, considerand ca e foarte bine ca seful statului a anuntat care sunt posibilitatile Romaniei in acest moment in privinta gazduirii de refugiati.
 

Ponta a precizat ca "lucrurile s-au transat" dupa declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis in ceea ce priveste numarul de migranti pe care Romania ii poate primi, rezultand clar faptul ca autoritatile de la Bucuresti nu sunt de acord cu cote obligatorii.

 

Ponta a spus ca presedintele Iohannis a vorbit despre 1.785 de refugiati pe care Romania ii poate primi "din care vreo 200 de locuri sunt ocupate". "Asta e cifra pe care putem sa o gestionam" si este "bine ca avem o pozitie comuna" presedintie – guvern, a adaugat Victor Ponta.

 

Klaus Iohannis a declarat luni ca Romania a comunicat deja Comisiei Europene ca poate sa primeasca 1.785 de refugiati, dupa mai multe discutii succesive in Consiliul European, in perioada martie – iulie 2015.
 

Seful statului a subliniat faptul ca Romania a optat, in discutiile din Consiliul European, pentru cote voluntare de refugiati, respingand varianta cotelor obligatorii.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!