Crin Antonescu, replica la declaratiile lui Traian Basescu: NU a existat nicio LOVITURA DE STAT in vara lui 2012. PNL nu are de ce sa isi ceara scuze, NU colaboram cu PMP

0
6

Crin Antonescu a afirmat joi, in replica la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, ca nu a existat nicio lovitura de stat in timpul referendumului pentru demiterea presedintelui din vara anului 2012. In aceste conditii, PNL nu are de ce sa isi ceara scuze pentru acel moment, informeaza HotNews.ro.

"Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012", a spus el, care era presedinte interimar al Romaniei in acel moment, notand ca din acel episod trebuie retinuta "vointa populara exprimata democratic intr-un referendum, intr-un chip coplesitor, care nu lasa loc nici la interpretari, nici la rastalmaciri".

Antonescu a argumentat ca, daca era vorba de o lovitura de stat, "nu se respectau regulile parlamentare, constitutionale si democratice in vigoare".

El a sustinut ca, in cazul unei lovituri de stat sau a unui derapaj de la statul de drept, nu ar fi fost respectata "o hotarare mai mult decat discutabila" a Curtii  Constitutionale, nu prin continutul acesteia, ci prin "etape, erate, amanari".

"In ciuda a 7 milioane de voturi, aceasta hotarare luata de sase oameni a fost respectata, pentru ca asta spune statul de drept. Nu cred ca PNL trebuie sa prezinte scuze si nu cred ca interpretarea dl. Traian Basescu este corecta", a subliniat fostul lider al liberalilor.

Replica sa vine dupa o interventie a presedintelui Traian Basescu in cadrul unei dezbateri organizate joi de Partidul Miscarea Populara, condus de Elena Udrea, in care seful statului afirmase ca "liberalii trebuie sa stie, mai ales dupa ce au probat saptamana trecuta ca pot intra oricind intr-o alianta conceptuala cu PSD, trebuie sa declare clar ca regreta vara anului 2012".

Intrebat de ziaristi daca este posibila o colaborare a PNL si PDL cu PMP, Antonescu a raspuns ca nu, iar interventia lui Traian Basescu "are darul de a-i lamuri pe cei amagiti, mintiti zilnic de propaganda mincinoasa dusa de doua posturi, Antena 3 si Romania TV, care stabileste o legatura care nu exista" intre Traian Basescu si incercarile de a forma un mare partid de dreapta, prin fuziunea PDL – PNL.

"Nu exista adversar mai puternic pentru Traian Basescu decat aceasta constructie", a sustinut Crin Antonescu.

Traian Băsescu s-a arătat, joi, extrem de nemulțumit de faptul că PMP a fost scos din joc la negocierile pentru marele partid de dreapta.

‘Este necesar pentru alegerile prezidenţiale o soluţie de unificare a dreptei în obiectivul câştigării alegerilor. Am văzut că PMP a fost eliminat de epavele celor două partide, PNL şi PDL. Vă rog să vă consideraţi o bărcuţă abia lansată la apă care se poate transforma într-un pachebot care să traverseze Atlanticul într-un timp record între Europa şi Statele Unite. Sunteţi un partid tânăr şi faptul că au încercat să vă discrediteze pentru rezultatul obţinut, un rezultat care, să nu vă supăraţi, eu l-am anticipat, pe motivul că nu aveaţi structuri şi am spus-o şi public la diverse emisiuni. (…) Va trebui găsită o soluţie, dar liberalii trebuie să ştie că mai ales după ce au reconfirmat săptămâna trecută că sunt gata oricând să intre într-o alianţă conceptuală cu PSD, trebuie să declare clar că regretă cele din vara anului 2012 şi dacă memoria îi ajută să-şi aducă aminte că au fost parteneri cu PSD şi cu România Mare şi în 2007 la cealaltă suspendare, dar măcar atunci când clar a fost lovitură de stat în 2012 trebuie să o regrete public’, a spus şeful statului la dezbaterea ‘Democraţie şi stat de drept în România’, organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!