Cristiana Anghel vrea introducerea calomniei in Codul Penal

0
11

Senatoarea Cristiana Anghel a depus în Parlament un proiect de lege ce reintroduce în Codul Penal insulta si calomnia, si propune pedeapsa cu închisoarea pentru insultă scrie B1 TV. Senatoarea considera ca proiectul va fi votat si va fi “un duş rece” pentru cei care calomniază în spaţiul virtual.

Senatoarea își justifică inițiativa spunând că nu doreşte să vadă oameni după gratii, în urma demersului său, ci vrea doar să apere "valorile morale".

 

Cristiana Anghel susține că propunerea nu vizează presa."Ideea a venit de la deciziile Curţii Constituţionale din 2007 şi cea din 2013 în care se susţine că totuşi au fost reintroduse in Codul Penal infractiunile de calomnie si insultă. Adevărul este că trăim intr-o lume nebună. Toată lumea îşi permite să jignească să calomnieze fără niciun fel de probleme. Şi aici nu mă refer la presă. Iniţiativa legislativă nu este făcută împotriva presei", spune aceasta.

 

"Am propus inclusiv pentru insultă pedeapsa cu închisoare, nu în ideea ca va fi condamnat cineva, ci în ideea că respectiva perioadă se transformă într-o amendă mai mare", a mai adăugat Anghel.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!