Criza refugiatilor ar putea determina Ungaria sa declare starea de urgenta

0
7

Ministerul maghiar de Interne a propus guvernului de la Budapesta declararea stării de urgență, întrucât afluxul de refugiați care trec granița cu Serbia continuă masiv, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, citat de agenția MTI și preluat de Agerpres.

Janos Lazar a menționat că analizele structurilor de securitate ale executivului indică, în contextul valului de refugiați, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizată, precum și o creștere a riscului unor acțiuni teroriste.

 

De asemenea, a anunțat el, secțiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la granița cu Serbia, va fi gata cel târziu la 15 septembrie.

 

În ultimele 24 de ore încă aproximativ 5.000 de refugiați au sosit la granița dintre Serbia și Ungaria, un număr record pentru o singură zi. Potrivit estimărilor Crucii Roșii, este posibil ca în următoarele zece zile să ajungă în Ungaria alți circa 42.000 de refugiați.

 

Ungaria a fost una dintre tarile care s-au opus vehement imigratiei ilegale si sistemului de cote obligatorii propus de Comisia Europeana. Totodata, premierul Viktor Orban a fost tinta criticilor europene ca urmare a unor declaratii considerate in mai multe sfere politice drept rasiste si xenofobe.

 

De altfel, Budapesta a provocat un scandal diplomatic atunci cand a anuntat si a demarat ridicarea unui gard la frontiera cu Serbia, in incercarea de a impiedica afluxul masiv de imigranti ilegali.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!