Criza refugiatilor. Budapesta pregateste mobilizarea rezervistilor

0
8

Eforturile Ungariei de a combate fluxul masiv de migranti care incearca sa intre pe teritoriul tarii determina Budapesta sa ia masuri severe.

 

Astfel, autoritatile maghiare pregatesc mobilizarea rezervistilor din armata pentru a sustine operatiunile de blocare a refugiatilor care incearca sa intre in numar mare pe teritoriul ungar, scrie presa de la Budapesta, citata de Reuters si preluata de Ziare.com.

 

Ministrul ungar al Apararii, Istvan Simicsko, a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezervistii voluntari la solicitarea sefului statului major ungar.

 

Rezervistii vor fi folositi in principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lasate goale de militarii desfasurati la frontiera, dar ar putea avea si alte indatoriri.

 

Asta in conditiile in care, confruntata cu protestele statelor din jur in ce priveste politica fata de imigratie, Budapesta beneficiaza de sprijinul Bruxellesului.

 

Comisia Europeana si-a exprimat un punct de vedere, vineri, in privinta intentiei Ungariei de a ridica garduri la granite, in contextul fluxului de migranti.

 

Desi nu sprijina ideea, Bruxellesul a reafirmat faptul ca este dreptul Budapestei de a decide cum isi protejeaza frontiera cu Croatia.

 

Ungaria nu ne-a notificat nimic, dar nici nu trebuie să o facă pentru că este frontiera externă și are dreptul să o controleze cum crede de cuviință”, a spus vineri o purtatoare de cuvant a Comisiei.

 

De altfel, potrivit ministrului croat de Externe, Budapesta si Zagrebul ar fi cazut de acord pentru intrarea migrantilor “vulnerabili” pe teritoriul ungar. Partea maghiara nu a confirmat informatia.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!