CRIZA UCRAINA. Două avioane de vânătoare ucrainene DOBORATE în estul ţării de separatistii pro-rusi

0
11

Două avioane de vânătoare au fost doborâte în estul Ucrainei de catre separatistii pro-rusi, potrivit unui purtător de cuvânt militar ucrainean. Cele două aparate de tip Suhoi au fost doborâte deasupra regiunii Saur Mogila, o zonă înaltă din regiunea Doneţk, transmit televiziunile internationale de stiri, citate de Mediafax.

Deocamdată nu se cunoaşte soarta piloţilor, a precizat purtătorul de cuvânt Oleksîi Dmitraşkivski. Acesta a spus ca este vorba despre doua aeronave de lupta Sukhoi-25, care au fost doborate in jurul orei locale 13.30.

Oficialul ucrainean a adaugat ca in fiecare avion de zbor s-ar fi aflat pana la doi membri ai echipajului.

De asemenea, separatistii prorusi au anuntat ca au lovit doua avioane Sukhoi-25 in zona Snezhnoe, aproape de regiunea in care a fost doborata, saptamana trecuta, aeronava comerciala a Malaysia Airlines cu aproape 300 de oameni la bord, potrivit Business Insider.

Potrivit unui purtător de cuvânt al „operaţiunii antiteroriste”, locul în care au fost doborâte avioanele se află la 25 de kilometri distanţă de locul în care s-a prăbuşit, joia trecută, cursa MH 17 aparţinând Malaysia Airlines, tragedie în care 298 de oameni au fost ucişi, conform Gandul.

În total, în ultima lună, rebelii au doborât cinci avioane ucrainene.

Acuzaţiile privind doborârea celor două avioane de vânătoare vin în contextul în care aceiaşi separatişti sunt acuzaţi de Kiev şi de mai multe cancelarii occidentale că ar fi responsabili pentru doborârea avionului comercial aparţinând Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord.

Într-un interviu pentru Corriere della Sera, un bărbat identificat drept un separatist din Doneţk spune că, într-adevăr, rebelii au doborât avionul Malaysia Airlines, pentru că li s-a spus că este un avion militar, cu paraşutişti trimişi de Kiev în regiune. „Căutam o paraşută şi am găsit cadavrul unei fetiţe”, le-a povestit bărbatul jurnaliştilor italieni.

Tot astăzi, şeful contraspionajului ucrainean, Vitali Naida, a declarat că persoana care a lansat racheta care a doborât avionul Malaysia Airlines este un ofiţer rus.

Stire in curs de actualizare

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!