Criza UCRAINA. NOI CONFRUNTĂRI între separatişti şi trupele ucrainene. Cel puţin 30 de militari ucraineni, UCISI. Sute de oameni încearcă SA PARASEASCA din Doneţk-ul

0
4

Confruntări armate cu artilerie grea au loc vineri în apropierea aeroportului din Doneţk, bastion al regiunii separatiste proruse, încercuită de trupele ucrainene, informeaza Mediafax. Cel puţin 30 de militari şi poliţişti ucraineni au fost ucişi vineri într-un atac insurgent care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, afirmă un oficial din Ministerul ucrainean de Interne.

"Noaptea de joi spre vineri a fost agitată, au avut loc confruntări cu artilerie grea. Locuitorii din mai multe cartiere au auzit un avion zburând la joasă altitudine, iar martori au observat pe principalele artere din oraş echipamente militare", a anunţat, într-un comunicat, primăria din Doneţk.

Potrivit AFP, la gara din Doneţk aproape 200 de persoane se aflau la cozi în faţa ghişeelor pentru a cumpăra bilete, încercând să fugă din calea luptelor.

De altfel, din zona gării puteau fi auzite vineri dimineaţă schimburi de focuri provenind de la aeroport, însoţite de survolul unui avion şi tiruri antieriene, potrivit jurnalistului AFP.

Forţele Kievului au lansat vineri un violent atac împotriva insurgenţilor proruşi la vest de Doneţk şi, de asemenea, au ocupat poziţii în partea de sud a oraşului.

Forţele ucrainene se pregătesc să încercuiască cele două capitale regionale din est, Doneţk şi Lugansk, în timp ce insurgenţii s-au declarat decişi să apere cele două oraşe.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!