CRIZA UCRAINA: Peste 40.000 de soldaţi ruşi se află la granita cu Ucraina. 150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme ruse de artilerie, langa Donetk

0
7

Peste 40.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la frontiera ruso-ucraineană şi dispun de armament greu, a declarat, marţi, în Parlamentul de la Kiev, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Parubi, informeaza Mediafax.

"În ultima săptămână, s-a produs redistribuirea şi consolidarea trupelor. În prezent, aproximativ 41.000 de militari ruşi se află la frontiera cu Ucraina în nord, est, în sud şi în Crimeea", peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia, a afirmat Parubi.

 

CITITI SI: UCRAINA continua sa mobilizeze TRUPE la granița cu Rusia, în zona peninsulei CRIMEEA

 

Potrivit oficialului ucrainean, 150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme ruse de artilerie se află în apropierea frontierei de lângă Doneţk, capitala regiunii ucrainene confruntată cu insurecţia armată prorusă.

Andrei Parubi a susţinut un discurs în faţa Parlamentului de la Kiev, care a aprobat decretul preşedintelui Petro Poroşenko privind o nouă mobilizare parţială, cea de-a treia de la începutul lunii martie.

 

CITITI SI: Comandantul fortelor NATO in Europa: Actiunile Rusiei au adus Europa in cel mai decisiv punct de la sfarsitul Razboiului Rece. E nevoie de forte in plus pe continent

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!