Criza Ucraina: Rebelii S-AU RETRAS din Slaviansk, dupa o ampla operatiune a fortelor armate ucrainene. Președintele Petro Poroșenko a ordonat arborarea DRAPELULUI in Slaviansk

0
6

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a ordonat sâmbătă arborarea drapelului Ucrainei pe clădirile administrative din orașul Slaviansk, din estul țării, dupa ce în cursul nopții armata ucraineană a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși și a liderului lor, Igor Strelkov, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Anterior, ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov a afirmat că un număr mare de separatiști proruși au părăsit orașul Slaviansk, în urma unei ample operațiuni a forțelor armate ucrainene.

În această operațiune, rebelii proruși au pierdut un tanc și alte câteva vehicule blindate, adaugă site-ul președinției ucrainene.

 

CITITI SI: CRIZA UCRAINA – Lider separatist: Slaviansk va fi DISTRUS dacă Rusia nu intervine. Forţele ucrainene AU RECUCERIT o suburbie a oraşului

 

'Înainte de răsăritul soarelui, serviciile de securitate au raportat că Ghirkin (Igor Strelkov, acuzat de Kiev că ar fi colonel al serviciului de spionaj al armatei ruse — GRU) și o mare parte dintre combatanți s-au retras din Slaviansk, semănând confuzie printre cei puțini dintre ei care mai sunt acolo', a scris Avakov.

În urmă cu o zi, Igor Strelkov a adresat Moscovei o cerere de ajutor, subliniind că fără un asemenea sprijin Slavianskul va ajunge în curând în mâinile forțelor de la Kiev.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!