CSM: DECLARATIILE facute de Radu MAZARE au afectat INDEPENDENTA procurorilor DNA si PRESTIGIUL justitiei

0
12

Plenul CSM a analizat rezultatele verificarilor solicitate de DNA Inspectiei Judiciare cu privire la afirmatiile lui Radu Mazare din perioada 9 – 10.04.2014, publicate in mass-media si a decis ca acestea, si modul in care ele au fost preluate in mass-media, au afectat independenta procurorilor DNA si prestigiul justitiei, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis vineri relateaza Ziare.com.


DNA a cerut Consiliului sa ia masuri legale, apreciind ca declaratiile facute de Mazare "au caracterul unor afirmatii denigratoare care incalca dreptul procurorilor la imagine, consecinta fiind afectarea independentei intregului sistem judiciar".
 

Verificarile efectuate de inspectorii judiciari au vizat perioada de la inceputul lunii aprilie, cand Radu Mazare a fost retinut preventiv, fiind acuzat ca a luat mita.
 

CITITI SIRadu MAZĂRE: Laura Codruta KOVESI, procurorul șef al DNA, ar trebui SUSPENDATĂ din funcție pentru TERGIVERSAREA dosarelor lui Mircea Basescu


Inspectorii judiciari au constatat ca declaratiile primarului au fost prezentate, comentate si interpretate in cuprinsul mai multor emisiuni TV si articole de presa, de maniera "Totul este facut la comanda lui Traian Basescu", "Statul de procurori blocheaza economia Romaniei", "Un om…. bolnav…. este haituit de procurorii DNA" (Nicusor Constantinescu, n.red.), "Vreau numai sa scape tara de statul acesta de procurori care blocheaza si va bloca economia in detrimentul oamenilor de rand".

De asemenea, presa a preluat declaratiile facute de Radu Mazare la locuinta sa din Constanta, printre ele aflandu-se: "Sunt interceptat de cand este Basescu pe scaun. Interceptarile sunt scoase din context", "Presiunile politice pe care le face DNA in toata tara si in mod special in Constanta sunt facute la ordin…".
 

"Luand in considerare declaratiile domnului Mazare Radu Stefan, publicate in mass media in perioada 9-10.04.2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a retinut ca prin acestea, dar si prin modul in care au fost preluate si comentate de jurnalisti, a fost afectata independenta procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si prestigiul justitiei. Plenul Consiliului a hotarat, cu majoritate de voturi, ca cererea de aparare a independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si prestigiului justitiei este intemeiata si a procedat la admiterea acesteia", se arata in comunicatul CSM.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!