Cum explica Toni Grebla decizia de a intra in concediu de odihna

0
10

Judecatorul Curtii Constitutionale a Romaniei, Toni Grebla, a declarat ca si-a luat concediu de odihna pentru “a proteja imaginea Curtii in aceasta perioada complicata”. Procurorii DNA il suspecteaza pe Grebla de trafic de influenta si luare de mita. Inaltul magistrat nu isi da demisia din CCR, considerandu-se nevinovat, si intra incepand de marti intr-un concediu de odihna, se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Toni Greblă a declarat, luni seara, că nu a solicitat, în cadrul PSD, să fie desemnat judecător la Curtea Constituțională. Decizia a fost luată în urma unei consultări în partid.

Nu am solicitat nimănui acest post, a fost o propunere onorantă, pe care am acceptat-o. Întreaga mea activitate m-a recomandat pentru acest post”, a spus, într-o emisiune la B1 Tv, judecătorul.

Sunt mândru de activitatea mea de până în prezent. Nu țin la scaunul de judecător, la un moment dat va veni și perioada în care îmi voi încheia activitatea”, a continuat magistratul, potrivit Romania Libera.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean a anunțat, luni, că judecătorul Toni Greblă va intra de marți în concediu de odihnă, timp de 35 zile.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost dus, săptămâna trecută, cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!