Dacian Cioloș: Miniștrii care vor să candideze trebuie să părăsească Guvernul

0
5

Premierul Dacian Cioloș a declarat, referitor la miniștrii din Cabinetul său care ar putea candida la alegerile parlamentare, că sunt unii care iau în considerare această variantă, dar „încă nu s-au luat decizii”. De asemenea, prim-ministrul a atras atenția că miniștrii care vor să candideze trebuie să părăsească Guvernul.

 

 

„Știu că există unii miniștri care se gândesc. Din câte știu, nu au luat decizii încă. Oricum le-am spus foarte clar, am spus-o și public, că, personal, cred că e un lucru bun ca oameni care au avut și această experiență guvernamentală să se implice politic, dar în momentul în care o vor face vor trebui să părăsească Guvernul”, a declarat premierul Dacian Cioloș, aflat la summitul de la New York, conform Digi24.ro.

 

Ministrul Fondurilor Europene a declarat, miercuri, că a negociat cu partidul condus de Nicuşor Dan, Uniunea Salvați România (USR), pentru a candida la parlamentare. Cristian Ghinea a precizat că va lua o decizie în următoarele două săptămâni şi că sunt şi alţi miniştri care pot face pasul. Liderul USR a dezvăluit că pe lista Uniunii Salvaţi România se pot regăsi cinci sau şase miniştri. Cristian Ghinea este încurajat de vicepremierul Costin Borc.

 

„Vă confirm faptul că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune care ar trebui să continue”, a spus Cristian Ghinea. 

 

Mai mulți miniștri din cabinetul Cioloș au anunțat că iau în considerare ideea de a intra în politică, după alegerile din 11 decembrie. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, sunt miniștrii care au spus răspicat că se gândesc să candideze la alegeri.

 

De altfel, USR a anunțat că discută cu cinci sau şase miniştri pentru parlamentare.

 

„Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm, care spuneam noi că se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe Vlad Voiculescu, pe domnul Ghinea şi pe Dacian Cioloş”, a spus Nicușor Dan, președintele partidului. 

 

De asemenea, există zvonuri că și ministrul Economiei Costin Borc are în plan candidarea la alegeri. Ministrul Economiei a încurajat intențiile politice ale ministrului Cristian Ghinea

 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că miniștrii cabinetului Cioloș ar aduc plus-valoare unui partid dacă ar candida

 

Totuși, ministrul pentru Consultare Publică, Violeta Alexandru, a declarat că nu îi place duplicitatea și să se decidă mai rapid dacă vor să fie tehnocrați sau oameni politici și să comunice decizia șefului Cabinetului.

 

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!