Dan Mihalache: Este raspunderea PSD si a coalitiei cat vor prelungi criza politica

0
11

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat marți, după respingerea moțiunii de cenzură a PNL, în contextul în care moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost respinsă, că este răspunderea PSD și a coaliției de la guvernare cât mai prelungesc criza din țară.

“Din punctul nostru de vedere, Opoziția și-a exercitat dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puțin pentru această sesiune, este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare de a decide cât mai prelungește această criză pe care de la distanță o percep mai bine în ce privește consecințele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD și a coaliției în momentul de față", a spus Mihalache cu privire la respingerea moțiunii de cenzură, citat de Agerpres.

El a explicat că Administrația Prezidențială colaborează cu Guvernul, conform Constituției și legii, dar a precizat că este greu de colaborat cu un premier trimis în judecată.

"Colaborăm în parametrii Constituției și a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede", a afirmat Dan Mihalache.

Întrebat cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta care a susținut că relațiile pe care le are cu președintele României, Klaus Iohannis, nu funcționează așa cum trebuie și așa cum și-ar dori, Mihalache a răspuns: "Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis în judecată".

Consilierul prezidențial Dan Mihalache îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis în vizita pe care o efectuează în SUA, cu ocazia summitului ONU.

Moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului cu 207 voturi "pentru" și 8 "împotrivă".

Votul a fost secret cu bile, iar pentru a fi adoptată moțiunea are nevoie de 275 de voturi favorabile.

CITIȚI ȘI: Motiunea de cenzura a PNL a cazut. Blaga: Credibilitatea lui Ponta este zero

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!