Dan Voiculescu, acuzat de 7 infractiuni de SANTAJ. Faptele sunt asimilate de procurori cu TAXA DE PROTECTIE CONTRA DENIGRARII IN TRUSTUL SAU DE PRESA. Voiculescu are interdictie de a parasi tara

0
8

Patronul trustului Intact si fondatorul Partidului Conservator (PC) este acuzat de fapte de coruptie intr-un nou dosar penal. Conform unor surse judiciare este vorba de niste denunturi penale depuse astazi la DNA, insotite de intreceptari si probe audio- video. 

UPDATE: Dupa ce a fost audiat timp de aproape patru ore, Dan Voiculescu a parasit sediul DNA. Acesta este cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro, conform Gandul.

Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014,  față de  inculpatul VOICULESCU DAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale), informeaza Romania Libera.

Voiculescu ar fi implicat în șantajarea a trei oameni de afaceri. Aceste fapte nu au legătură cu șantajarea RCS&RDS, este un dosar nou.

La ieșirea din DNA, Voiculescu a declarat că nu-i cunoaște, că sunt declarații mincinoase, făcute azi la DNA. "Avem de-a face cu o noua porcarie. Nu ii cunosc pe denuntatori", a spus acesta.

 

Dan Voiculescu este acuzat pentru 7 infractiuni de santaj, conform Romania TV. Dan Voiculescu a parasit sediul DNA. Voiculescu: Avem de-a face cu o noua porcarie. Nu ii cunosc pe denuntatori.

Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar, conform sursei citate. Acesta NU ARE VOIE SA PARASEASCA TARA.

 

Dan Voiculescu este SUSPECT  într-un nou dosar penal pentru fapte conexe celor de corupție. Procurorii au început urmărirea penală față de Dan Voiculescu, potrivit Romania libera. Avocatul Gheorghe Mateuț l-a însoțit pe Voiculescu la sediul DNA.

Sesizarea ar fi fost înregistrată azi la DNA, iar procurorii au fost prompți pentru a nu mai fi criticați de unele televiziuni că au nevoie de cinci zile de la sesizare pentru a începe investigațiile, spun sursele Rl.

Acest NOU dosar  NU ar avea legătură nici cu terenul de 2600 hectare arendat de la ADS, nici  cu dosarul "Bercea-Mircea Băsescu- Marian Căpățână", au declarat pentru România Liberă surse judiciare. Anchetatorii țin secret motivele pentru care au început urmărirea penală într-un nou dosar în care liderul PC este suspect. Este posibil ca în acest caz să fie audiate și alte persoane care urmează a fi aduse la DNA.

 

Citarea lui Voiculescu la DNA vine în contextul în care Marian Căpățână, coinculpat în dosarul de trafic de influență al lui Mircea Băsescu, a declarat în fața instanței că liderul PC ar fi dat familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, suma de 1.000.000 de euro pentru a-l compromite pe președintele Traian Băsescu.

De asemenea, tot în aceste zile a revenit pe agenda publică subiectul arendării de suspecte de la Agenția Domeniilor Statului,  de către o societate controlată de Voiculescu, a circa 2600 hectare de teren de cea mai bună calitate de la institutul de cercetare Băneasa – Giurgiu, subiect despre care România Liberă a relatat încă din 2006. Contractul cadru a fost încheiat în 2001, când ministru al Agriculturii era Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, și a fost reînoit în 2013, în mandatul ministrului PC Daniel Constantin.

CITESTE SI: Marian Căpățână sustine că Dan VOICULESCU a dat un MILION DE EURO pentru declansarea scandalului Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Dan Voiculescu il da in judecata pe Căpățână

Marian Capatana, presupusul intermediar al mitei pe care a luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat marti, in instanta, ca Dan Voiculescu ar fi implicat in doosarul Bercea Mondial. Capatana a spus, la Tribunalul Bucuresti, ca Dan Voiculescu ar fi platit un milion de euro pentru declansarea acestui scandal.

Dan Voiculescu a răspuns acuzațiilor omului de afaceri Marian Căpățână, care spune că șeful Antenelor ar fi dat șpagă pentru declanșarea scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial. ”Marian Căpățână e un nebun”, a spus Voiculescu.

Presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a anuntat miercuri, pe blogul personal, intentia de a-l actiona in instanta pe Marian Capatana, presupusul intermediar al mitei pe care ar fi primit-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, pentru "aberatiile" lansate la adresa lui.

"Ii atrag atentia sa inceteze cu minciunile", scrie Voiculescu pe blog.

"Ma gandesc serios sa intentez o actiune legala impotriva lui Marian Capatana, solicitandu-i daune de 100.000 de euro. Cu siguranta banii respectivi ar putea fi valorificati de o fundatie de binefacere sau de un caz social. Aceste minciuni, prezentate ca asa-zise de senzatie, sunt tactici dezvoltate in laboratoarele celor care sa incapataneaza sa demonstreze ca ridicolul nu doare.", mai arata Voiculescu.

CITESTE SI: Dan VOICULESCU ARENDEAZA terenuri în GIURGIU, desi ele sunt subiectul unor PROCESE cu Agenția Domeniilor Statului (ADS)

Dan Voiculescu, arendas: 2600 de hectare in Giurgiu

Dan Voiculescu,  președintele fondator al PC, a reușit sa arendeze din nou mai multe terenuri din Giurgiu desi ele sunt subiectul unor procese cu Agenția Domeniilor Statului (ADS). Motivul este că ADS este sub autoritatea Ministerului Agriculturii, portofoliu deținut de ministrul PC Daniel Constantin, care are o datorie la Dan Voiculescu de 295.000 de euro, scrie jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau.

Turcescu afirma ca toata isteria declansata in Romania de Voiculescu si Antena 3 in ultimii ani are radacini adinci intr-un teren de 2600 de hectare, folosit de Voiculescu, care este una dintre cele mai roditoare suprafete de pamint de pe cuprinsul tarii.

Explicatia e simpla: terenul se afla in Giurgiu si inca de pe vremea lui Ceausescu a beneficiat de un sistem sofisticat si performant de irigatii cu apa din Dunare. Inainte de ’89, dar si dupa, pe acest teren functiona si experimenta Institutul de Cercetări și Inginerie Tehnologică pentru Irigații și Drenaje (ICITID- Baneasa). Ca sa intelegeti miza, sa spunem ca, in mod obisnuit, media de productie pentru o suprafata similara oriunde pe cuprinsul tarii este cuprinsa intre 300 si 1000 de kilograme. De treisprezece ani, prin firmele pe care le controleaza, prin inginerii contractuale si citeva procese, dintre care unele se afla inca in derulare, Voiculescu exploateaza acest teren, incaseaza profituri si subventii la hectar. Si, desigur, pindeste momentul in care ICITID-Baneasa va fi privatizat pentru a pune mina pe cela 2600 de hectare de pamint, prin exercitarea dreptului de preemptiune, ca arendas si/sau concesionar. Firmele lui Voiculescu au arendat acest teren inca din 2001 si, asa cum voi demonstra mai jos, il detin si astazi in arenda/concesiune, desi Agentia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis impotriva Grivco inca din 2010, proces prin care statul roman cere acestei firme sa plateasca 1.229.282 de lei, adica aproximativ 250.000 de euro, pentru ca a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafața de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID. „Pârâta a exploatat terenul, proprietatea ADS, fără a efectua nicio plată. Rezultă o diminuare a veniturilor ce trebuiau încasate de ADS şi o mărire injustă a patrimoniului societăţii menţionate”, scriau juriştii ADS in plingerea facuta acum patru ani.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!