Dan VOICULESCU: Am pus bazele unui ONG care va INVESTIGA toate activităţilor lui Traian BASESCU de după 1989 şi mai ales DIN ULTIMII 10 ANI

0
8

Dan Voiculescu a susţinut ieri o conferinţă de presă, alaturi de avocata Grivco şi de apărătorul său în dosarul ICA, Gheorghe Mateuţ, pentru a anunţa că îşi face un ONG anti-Băsescu şi a se plânge că a fost o victimă a regimului actualului preşedinte, dar şi a regimului comunist. Voiculescu a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de dosarele sale, invocând controlul judiciar, şi a părăsit propria conferinţă de presă, lăsându-şi avocaţii să dea explicaţii. Luni, judecătorii instanţei supreme au un nou termen în dosarul privatizării ICA, relateaza ziarul Gandul.

 

"Am pus bazele primei organizaţii neguvernamentale care va a vea ca obiect de activitatea descoperirea tuturor activităţilor lui Traian Băsescu de după 1989 şi mai ales în ultimii 10 ani de când este preşedinte. Va fi o organizaţie de investigaţii şi cu metodele legale va încerca să aducă în faţa opiniei publice toate activităţile lui Traian Băsescu", a declarat Dan Voiculescu.

 

Dan Voiculescu le-a explicat jurnaliştilor prezenţi că nu le va răspunde la întrebări legate de dosarele penale sau de alte probleme, ci strict la cele politice. La acestea urmau să răspundă avocaţii săi, prezenţi la conferinţă. Pretextul invocat a fost că el se află sub control judiciar şi nu poate face afirmaţii publice legate de procesele sale. Nu după mult timp, omul de afaceri avea să se ridice şi să plece de la propria conferinţă, pentru că jurnaliştii aveau doar întrebări la care Voiculescu nu a dorit să răspundă.

 

CITITI SICererea lui Dan Voiculescu de STRAMUTARE a dosarului ICA se judecă în 24 septembrie

 

Voiculescu i-a dojenit de asemenea pe jurnalişti, cerându-le să nu se mai înghesuie când el merge la proces sau la Poliţie, pentru controlul judiciar şi să nu mai insiste când el nu vrea să vorbească. "Am zile în care nu vreau să vorbesc", s-a justificat Voiculescu.

 

Cei doi avocaţi care au încasat întrebările incomode pentru Voiculescu au fost de asemenea tăioşi, grăbindu-i pe jurnalişti să pună întrebările şi refuzând să intre în explicaţii. "Am discuţii foarte avansate cu profesori renumiţi din dreptul penal pentru a realiza un manual. Va fi realizat numai din studii de caz. Mi-aş dori tare mult ca acest manual să fie predat la Drept şi difuzat în ţările unde democraţia este confundată cu dictatura. Este pentru a evita pe viitor să mai fie făcute acte juridice ilegale chiar de către cei care aplică legea", a mai anunţat omul de afaceri.

 

Voiculescu a mai considerat că dosarele sale penale se datorează faptului că Antena 3 a dat publicităţii imaginile cu fratele preşedintelui României, vorbind despre bani luaţi de la Bercea Mondial. "Sunt un admirator al statului de drept", a menţionat omul de afaceri.

 

CITITI SIVOICULESCU la Inspectoratul de Politiei Ilfov: Sunt pregătit pentu ORICE. Când intri în BĂTĂLIE, trebuie să te aştepţi să mai şi PIERZI. Pe Nelu Iordache nu l-am văzut de 20 de ani

 

"Sunt gata să suport orice fel de consecinţe ale faptului că m-am implicat şi am rămas consecvent acestei dispute politice cu Băsescu Traian", a mai spus Voiculescu. Atât el, cât şi avocatul Gheorghitţă

 

Avocata grupului Grivco a anunţat că vor fi deschise acţiuni în instanţă împotriva lui Marian Căpăţână, cerând daune pentru afirmaţiile conform cărora Dan Voiculescu ar fi plătit 1 milion de euro pentru declanşarea scandalului Băsescu-Mondial, precum şi pentru a lămuri situaţia terenului agricol de câteva mii de hectare despre care au apărut informaţii în presă că ar fi fost obţinut preferenţial de Dan Voiculescu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!