Dan Voiculescu cere stramutarea procesului privind privatizarea ICA

0
7

Avocatul lui Dan Voiculescu cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului in care se judeca dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza HotNews.ro, care citeaza Realitatea TV.

Solicitarea vine dupa ce la ultimul termen al procesului din 1 iulie avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea presedintelui noului complet de judecata, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o ca este partinitoare si au incercat de doua ori sa o recuze. "V-ati dovedit partinitoare. Se simte din ceea ce faceti. Ati calcat in picioare drepturile procesuale ale partilor. Nu va luati dusa de val", i-a spus atunci unul dintre avocati judecatoarei Camelia Bogdan, potrivit Agerpres.

 

CITITI SI: VIDEO UPDATE: Procesul lui Dan Voiculescu a fost amanat pentru 7 iulie. Fiicele lui Voiculescu, citate in calitate de martori. Voiculescu: Foarte bine. Trimitem avocatii, fetele NU VIN!


Avocatii vor sa mute procesul la alta instanta si au depus o cerere in acest sens la ICCJ.

Procesul a fost amanat pe 10 iunie pentru ca doi dintre inculpati, Popa Corneliu si Petre Alexandru, nu au avut avocati, astfel incat la termenul urmator ei vor fi reprezentati de aparatori din oficiu.

 

CITITI SI: Marian Căpățână sustine că Dan VOICULESCU a dat un MILION DE EURO pentru declansarea scandalului Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Dan Voiculescu il da in judecata pe Căpățână


La iesirea, Dan Voiculescu nu a facut prea multe comentarii. Intrebat de ziaristi cum merge procesul, acesta a raspuns: "E bine, e bine, e foarte bine".

Presa s-a aratat interesata si daca fiicele sale se vor prezenta pentru a contesta decizia privind sechestrul, dar fostul patron al Antenelor a precizat ca "or sa vina avocatii".

Dan Voiculescu pare insa sa aiba o parere foarte buna despre cei doi noi judecatori care vor pronunta sentinta in dosarul sau: "Sunt foarte buni", a spus el, inainte de a se urca in masina sa.

Dosarul este judecat de un nou complet de magistrati, format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Acestia au promovat de curand la Curtea de Apel Bucuresti de la Tribunalul Bucuresti, urmand ca primul lor dosar sa fie cel privind ICA.

Avocatul Gheorghita Mateut s-a aratat nedumerit de termenul fixat pentru urmatorul termen, de 7 zile, argumentad ca astfel de termene se acorda, potrivit noului cod, doar in cauzele urgente, cand este vorba despre arestati preventiv sau minori.

"Eu sper inca intr-o impartialitate a instantei", a spus Mateut, care s-a declarat "optimist" in continuare.

El a afirmat insa ca instanta a respins "absolut tot, tot ce se putea, si cererile care nu au fost formulate" si le-a recomandat ziaristilor sa compare masurile dispuse de judecatori si procedura folosita cu cea preavazuta de lege. "Veti constata diferentele", a continuat avocatul, adaugand ca un proces echitabil "presupune ca orice masura pe care o dispune o instanta sa fie pusa in prealabil in discutia procurorului si a partilor".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!