Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucuresti: NU am facut afaceri cu STATUL. Tot ce am construit, am construit de la ZERO. Despre dosarul ICA: Am studiat-o cu atentie pe judecatoare

0
7

"Nu sunt omul compromisurilor. N-am facut afaceri cu statul. Tot ce am construit, am construit de la zero", a declarat marti dimineata Dan Voiculescu in fata jurnalistilor de la sediul Curtii de Apel Bucuresti, care judeca marti contestatia depusa de avocatii omului de afaceri la masura controlului judiciar, impus de procurorii DNA in dosarul in care Voiculescu este acuzat de santaj.

El a adaugat ca "se supune legilor ca fiecare roman", insa se va adresa CEDO in cazul in care magistratii vor decide mentinerea masurii controlului judiciar. Voiculescu a vorbit si despre dosarul ICA, el spunandu-le jurnalistilor ca "Am inteles de la domnul avocat ca se va discuta problema incadrarii juridice, daca se poate incadra la spalare de bani. Am studiat cu atentie spalarea de bani", a spus Voiculescu, adaugand ca a "studiat-o"si pe judecatoarea Camelia Bogdan, din dosarul ICA, judecator expert in domeniul spalarii banilor. Mogulul a mai spus ca in cazul sau nu se pune problema confiscarii averii, deoarece "nu are avere", scrie HotNews.ro.


"Un domn spune ca l-am santajat eu in 2007. Santajul inseamna infrangerea vointei unei persoane fizice. A stat el asa infrant vreo 7 ani, si dupa 7 ani si-a adus aminte ca i-am infrant vointa in 2007. De ce dupa atatia ani?" a mai spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai afirmat ca nu ii e frica de o condamnare: "Pe pamant nu mi-e teama decat de mine, sa nu gresec in fata oamenilor. Imi e teama doar de boala si de Dumnezeu. Nu mi-e frica de condamnare, dar ar fi o mare nedreptate. Eu cand am intrat in aceasta lupta politica cu Basescu mi-am asumat niste riscuri."

In ceea ce o priveste pe fiica sa Camelia Voiculescu, implicata si ea in dosarul de santaj, omul de afaceri spune ca "nu cred ca e cazul pentru ca fiica mea nu are nimic, nimic, nimic, nici macar in lupta cu Basescu nu are nicio legatura. Lupta cu Basescu e a mea, mi-o asum si mergem inainte. Dosarul e intr-o faza preliminara."v

 


CITITI SI: Contestația lui Dan Voiculescu privind CONTROLUL JUDICIAR, judecata marti de Curtea de Apel Bucuresti

Voiculescu a mai spus ca "Nimeni nu poate sa imi confiste averea pentru simplul motiv ca n-am avere. Eu neavand avere, nu se pune problema de confiscare extinsa. Nu se pune sub nicio forma problema ca Antena 3, pe care si-ar dori-o unii si altii, sa o ia, sa o confiste, sa o foloseasca."

Intrebat daca ii este frica de presa, Vociulescu a raspuns ca "Doamne fereste, sunt cel care am fondat cel mai puternic trust de presa din Romania, prin care au trecut foarte multi ziaristi valorosi. Ideea ca imi este teama de presa este ridicola. Un om cu experienta in presa, care a fondat cel mai puternic trust de presa, trebuie sa incerce sa dea niste sfaturi tinerilor jurnalisti. Daca vor sa le asculte bine, daca nu, tot bine. Nu vreau sa va organizez. Nu numai ca nu mi-e teama de presa, o iubesc. In 1991-1992 cand am facut, daca va aduceti aminte, Jurnalul National in format A4, ala a fost prima caramida la trustul Intact de acum."

El a comentat si o eventuala candidatura a Monicai Macovei la alegerile prezidentiale: "Monica Macovei din cate stiu are un dosar penal pentru enormitatea pe care a spus-o la microfonul PE, ca in Romania a fost o lovitura de stat si s-au furat 1,5 milioane de voturi. Asta inseamna defaimarea tarii. Daca candideaza, eu oricum n-am s-o votez."

Curtea de Apel Bucuresti judeca marti cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA in dosarul de santaj. Pe 10 iulie, Tribunalul Bucuresti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, insa acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la inceputul lunii iulie, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, intr-un dosar in care omul de afaceri este acuzat de santajarea cu campanii de discreditare  a mai multor oameni de afaceri pentru a-si face publicitate la posturile de televiziune ale lui Voiculescu.

 

CITITI SI: CURTEA DE APEL va judeca in 22 iulie contestaţia lui Dan VOICULESCU în cazul CONTROLULUI JUDICIAR dupa ce TRIBUNALUL BUCURESTI a RESPINS, în 10 iulie, cererea de RIDICARE a acestei măsuri

 

"Dan Voiculescu a amenințat direct sau prin intermediari oameni de afaceri și administratori a trei companii că, în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanșa o agresivă campanie de discreditare. Sub această amenințare, unul dintre oamenii de afaceri, denunțător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparținând acestuia", susține DNA.

Procurorii mai arată că un al doilea om de afaceri, tot denunțător, deși s-a simțit direct și puternic amenințat, a refuzat categoric să cedeze șantajului, amenințării și constrângerii, așa încât trustul controlat de inculpat a declanșat un atac mediatic susținut la adresa firmei acestuia.

 

CITITI SI: Faptele lui Dan Voiculescu au afectat LIBERTATEA PSIHICA a denunțătorilor din dosarul de SANTAJ – motivarea Tribunalului București

 

"Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul îmbunătățirii și menținerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunțători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecție împotriva denigrării. Ca modalitate de abordare folosită de către Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denunțătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenție deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media și a subliniat că lipsa promovării în media a activității companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de știri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3", mai spune DNA.

 

CITITI SI: Dan Voiculescu DA IN JUDECATA Deutsche Welle: Au scris un articol foarte URAT, MURDAR despre mine. Au depasit orice limita. Am dovezi ca Basescu a depus bani cu sacosa la banca, 100.000 de euro

 

În perioada în care se află sub control judiciar, Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunțători, de martori și să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!