Dan Voiculescu RAMANE sub control judiciar. CAB sesizeaza Inalta Curte pentru a stabili posibilitatea ca Voiculescu sa conteste inca o data masura

0
3

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, joi, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la o norma de drept in cazul contestatiei formulate de Dan Voiculescu la CAB. Tribunalul Bucuresti i-a respins cererea de ridicare a controlului judiciar in dosarul in care Voiculescu este acuzat de santaj, conform Romania Libera.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o plângere la Tribunalul Bucureşti împotriva ordonanţei procurorilor, care au dispus cercetarea sub control judiciar a fondatorului Partidului Conservator. Potrivit Codului de procedură penală, odată ce a fost soluţionată o plângere, aceasta nu mai poate fi atacată. Astfel, decizia Tribunalul Bucureşti este definitivă, susţin procurorii anticorupţie, care au ridicat la ICCJ problema admisibilităţii contestaţiei lui Voiculescu.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a luat în discuţie marţi contestaţia avocaţilor lui Voiculescu împotriva controlului judiciar impus de anchetatori, în dosarul în care fondatorul PC este suspectat că a şantajat mai mulţi oameni de afaceri, decizia fiind amânată pentru joi.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar, dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care acesta este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, declara că, în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va decide definitiv cercetarea lui Voiculescu sub control judiciar, va înainta o plângere la CEDO, în care va reclama faptul că "s-a încălcat foarte grav unul din drepturile fundamentale, dreptul la liberă circulaţie, atât în ţară, cât şi în afară, atât prin interdicţia părăsirii ţării, cât şi prin restricţiile impuse de obligaţiile care formează acest control judiciar extrem de strict", conform sursei citate.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!