Dan Voiculescu: Vreau sa ii asigur pe Basescu si pionii sai ca psihicul meu este foarte rezistent. In perioada urmatoare se va demonstra ca atat in serviciile secrete, cat si in DNA, exista oameni onesti

0
8

Dan Voiculescu raspunde in cazul celui mai recent dosar penal in care este acuzat de santaj. Astfel, “in calitate de principal adversar politic al lui Basescu Traian”, Voiculescu afirma ca “acuzatiile (de santaj – n.r.) nu aveau nici o legatura cu mine si erau bazate pe niste declaratii mincinoase”. Intr-o postare pe blogul personal, Voiculescu sustine ca “in perioada imediat urmatoare se va demonstra ca atat in serviciile secrete, cat si in sistemul judiciar, inclusiv DNA, exista oameni onesti care isi fac cu constiinciozitate meseria”.

Intr-o postare cu titlul “Mai sunt 3 luni pana la debarcarea lui Basescu Traian”, Voiculescu face precizari cu privire la cel mai recent scandal in care a fost implicat, acuzatiile de santaj la adresa unor oameni de afaceri.

CITESTE SI: Dan Voiculescu, acuzat de 7 infractiuni de SANTAJ. Faptele sunt asimilate de procurori cu TAXA DE PROTECTIE CONTRA DENIGRARII IN TRUSTUL SAU DE PRESA. Voiculescu are interdictie de a parasi tara

In calitate de principal adversar politic al lui Basescu Traian, doresc sa fac urmatoarele precizari referitoare la evenimentele petrecute in ultimele zile:

1. Referitor la procesul Telepatia – profesorul Mateut considera ca au fost incalcate mai multe texte de lege motiv pentru care s-a decis initierea unor actiuni reconventionale (care vor fi prezentate presei duminica, 6 iulie).

2. In legatura cu faptul ca ieri, la ora 15.00, am fost convocat la DNA pentru ora 16.00, intr-un dosar penal din 2013, precizez:

– la DNA am stat cca. 4 ore pentru a lua la cunostinta asa-zisele acuzatii de santaj.

Acuzatiile  nu aveau nici o legatura cu mine si erau bazate pe niste declaratii mincinoase”, scrie patronul trustului Intact.

Acesta continua, aratand: “Si pentru ca vreau ca lucrurile sa fie clare, mentionez ca nu mi-au fost prezentate nici inregistrari audio, nici inregistrari video si nici fapte materiale ilegale, nicio proba referitoare la cand s-ar fi intalnit cineva cu mine pentru pretinsul santaj, unde (?) sau cine (?) mai era prezent ???”.

CITESTE SI: Dan Voiculescu, urmarit penal pentru SANTAJ. Denuntatorii sunt Nelu Iordache si patronii companiei Romaqua, Nicolae Palfi si Octavian Cretu. Procurorii DNA: Voiculescu lua TAXA DE PROTECTIE contra DENIGRARII in presa

Voiculescu face referire si la procurorul de caz: “Totodata, vreau sa subliniez atitudinea corecta a procurorului care m-a audiat si sa-l asigur ca voi respecta prevederile din ordonanta prin care a dispus controlul judiciar”.

Fondatorul Partidului Conservator aduce in discutie si serviciile secrete: “In perioada imediat urmatoare se va demonstra ca atat in serviciile secrete, cat si in sistemul judiciar, inclusiv DNA, exista oameni onesti care isi fac cu constiinciozitate meseria”.

Dan Voiculescu face referire si la trustul media pe care il controleaza.

Vreau sa ii asigur pe Basescu Traian si pe pionii sai ca psihicul meu este foarte rezistent si ca, asa cum nu am cedat timp de 9 ani dorintei lui Basescu de a-si subordona Antena 3, nu voi face acest lucru tocmai acum cand mai are 3 luni de mandat.

CITESTE SI: Antena 3, ATAC dur la SUA: Ambasadorii americani s-au implicat in politica de stat a Romaniei, numind in functii cheie romani fara nici o competenta, dar care permiteau satisfacerea INTERESELOR americane in zona

In acelasi timp, imi doresc ca jurnalistii Antena 3 sa continue sa-si indeplineasca misiunea de a incuraja respectarea statului de drept, de intarire a parteneriatelor strategice ale Romaniei, de sprijin pentru institutiile statului, telespectatorii asteptand de la ei onestitate si profesionalism”, conform sursei citate.

Solicitarea fata de Antena 3 este cel putin ciudata, in conditiile in care postul TV a lansat marti seara, 1 iulie, un atac dur la adresa Statelor Unite ale Americii. In ziua in care noul complet de judecata a respins toate exceptiile ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu in dosarul de coruptie, Antena 3 a prezentat in emisiunea Sinteza Zilei un reportaj bazat pe dezvaluirile Wikileaks.

In reportajul realizat de Antena 3 se afirma ca "Documentele publicate de Wikileaks dovedesc ca ambasadorii SUA s-au implicat in politica de stat a Romaniei in sensul numirii in functii cheie doar a acelor romani fara nici o competenta, dar care permiteau SUA sa detina pirghiile controlului absolut in statul roman in scopul satisfacerii intereselor americane in zona".

Reportajul realizat de Antena 3 a fost prezentat in emisiunea Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gidea, directorul postului. Gidea a introdus reportajul despre dezvaluirile Wikileaks spunind ca "Acestia sint oamenii care conduc Romania. Sint doar citeva din informatiile pe care americanii le au despre ei".

Dan Voiculescu a fost pus sub urmarire penala, cu interdictia de a parasi tara, pentru santajarea unor oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut bani amenintindu-i cu declansarea unor campanii de discreditare prin trustul Intact. Nicolae Palfi si Octavian Cretu, actionari la Romaqua, si Nelu Iordache  ar fi denuntatorii care au reclamat la DNA santajul, sustin surse citate de Mediafax. Trustul lui Voiculescu ar fi dus o campanie de denigrare a omului de afaceri Octavian Cretu, care a incetat dupa inchierea a cinci contracte de publicitate in valoarea de 900.000 euro. Procurorii DNA sustin ca faptele lui Voiculescu sunt similare unei "taxe de protectie contra denigrarii in presa".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!