Daniel Constantin: In mandatul meu nu s-a concesionat niciun metru de teren de la ADS, cat a fost in subordinea ministerului

0
7

Presedintele PC Daniel Constantin a declarat vineri ca in mandatul sau la ministerul Agriculturii nu s-a concesionat niciun metru de teren de la Agentia Domeniilor Statului, conform Agerpres.

Președintele PC Daniel Constantin a declarat vineri că în mandatul său de ministru al Agriculturii nu s-a concesionat niciun metru de teren de la Agenția Domeniilor Statului cât timp a fost în subordinea ministerului.

"În mandatul meu de doi ani de zile de ministru nu s-a concesionat niciun metru de teren de la Agenția Domeniilor Statului, atâta timp cât a fost în subordinea Ministerului Agriculturii. Am făcut doar proceduri de arendă și diferența este una fundamentală, la arendă contractul se poate întrerupe și mâine dacă începe procesul de concesiune. Concesiunea se făcea pe 20 sau 49 de ani, am refuzat și am transmis aceste sarcini ADS să nu se concesioneze pe 20 sau 49 de ani nicio suprafață de teren în mandatul meu", a spus Constantin înainte de începerea ședinței Consiliului Național al PC care se desfășoară la Palatul Parlamentului.
 

Voiculescu, arendasul statului: 2.600 de hectare in Giurgiu

Dan Voiculescu,  președintele fondator al PC, a reușit sa arendeze din nou mai multe terenuri din Giurgiu desi ele sunt subiectul unor procese cu Agenția Domeniilor Statului (ADS). Motivul este că ADS este sub autoritatea Ministerului Agriculturii, portofoliu deținut de ministrul PC Daniel Constantin, care are o datorie la Dan Voiculescu de 295.000 de euro, scrie jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau.

Turcescu afirma ca toata isteria declansata in Romania de Voiculescu si Antena 3 in ultimii ani are radacini adinci intr-un teren de 2600 de hectare, folosit de Voiculescu, care este una dintre cele mai roditoare suprafete de pamint de pe cuprinsul tarii.

CITESTE SI: Dan VOICULESCU ARENDEAZA terenuri în GIURGIU, desi ele sunt subiectul unor PROCESE cu Agenția Domeniilor Statului (ADS)

Explicatia e simpla: terenul se afla in Giurgiu si inca de pe vremea lui Ceausescu a beneficiat de un sistem sofisticat si performant de irigatii cu apa din Dunare. Inainte de ’89, dar si dupa, pe acest teren functiona si experimenta Institutul de Cercetări și Inginerie Tehnologică pentru Irigații și Drenaje (ICITID- Baneasa). Ca sa intelegeti miza, sa spunem ca, in mod obisnuit, media de productie pentru o suprafata similara oriunde pe cuprinsul tarii este cuprinsa intre 300 si 1000 de kilograme. De treisprezece ani, prin firmele pe care le controleaza, prin inginerii contractuale si citeva procese, dintre care unele se afla inca in derulare, Voiculescu exploateaza acest teren, incaseaza profituri si subventii la hectar. Si, desigur, pindeste momentul in care ICITID-Baneasa va fi privatizat pentru a pune mina pe cela 2600 de hectare de pamint, prin exercitarea dreptului de preemptiune, ca arendas si/sau concesionar. Firmele lui Voiculescu au arendat acest teren inca din 2001 si, asa cum voi demonstra mai jos, il detin si astazi in arenda/concesiune, desi Agentia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis impotriva Grivco inca din 2010, proces prin care statul roman cere acestei firme sa plateasca 1.229.282 de lei, adica aproximativ 250.000 de euro, pentru ca a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafața de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID. „Pârâta a exploatat terenul, proprietatea ADS, fără a efectua nicio plată. Rezultă o diminuare a veniturilor ce trebuiau încasate de ADS şi o mărire injustă a patrimoniului societăţii menţionate”, scriau juriştii ADS in plingerea facuta acum patru ani.

Ce s-a intimplat intre timp? E uluitor, dar adevarat: desi se afla in mai multe procese cu ADS, desi a ramas inca din 2011 fara contract de arenda pe acest teren, Voiculescu a reusit in 2013 sa arendeze din nou cele 2600 de hectare din Giurgiu, contractul de arenda fiind semnat tot de ADS! Cum a fost posibil? Poate luati in calcul faptul ca ADS este in subordinea Ministerului Agriculturii si ca ministru este Daniel Constantin, presedinte PC si dator cu 295.000 de euro, potrivit declaratiei de avere, lui Dan Voiculescu. Toate documentele le gasiti in ancheta de mai jos, dar dupa ce veti citi acest prim episod va recomand sa le vedeti si pe cele care vor urma pentru a intelege de ce-l uraste de moarte Dan Voiculescu pe Traian Basescu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!