Daniel Savu (PSD): Nu ma simt confortabil cu un presedinte de partid condamnat

0
8

Senatorul Daniel Savu, unul dintre social-democrații căruia I s-a respinsa candidatura la șefia PSD, a declarat miercuri seara că nu se simte confortabil cu un președinte de partid condamnat, dar în partid există un sentiment de solidaritate cu Liviu Dragnea.

Referirea a fost făcută la riscul ca Liviu Dragnea să fie condamnat definitiv la finalul judecării Dosarului Referendumul, în care șeful interimar al PSD a fost condamnat la un an cu suspendare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a fixat peste doua luni termenul pentru urmatoarea sedinta a recursului din acest dosar.  

"Nu mă simt confortabil. Nu știu ce s-a întâmplat în dosarul Referendumul, însă condamnarea lui Dragnea o văd altfel. Timp de 25 de ani toate partidele au făcut același tip de mobilizare la vot. Nimeni n-a plătit până acum, tot a fost pentru Dragnea. Nu știu ce probe au găsit, nu le contest, dar din punctul ăsta de lucrurile n-au stat corect", a precizat Savu, citat de obiectiv.info

Candidatura sa la șefia partidului i-ar fi oferit PSD o alternativă la situația în care problemele cu justiția ale lui Dragnea s-ar acutiza, de exemplu, dacă ar fi condamnat definitiv după ce ajunge președintele formațiunii.

"În conferința de la Teleorman i s-a pus această întrebare ( lui Dragnea – n.r) și a declarat că își asumă acest risc. Eu respect decizia partidului. Am candidat să ofer o alternativă, pentru că șitam toate astea. Colegii mei au spus că ne asumăm riscul", a Daniel Savu.

***

Liviu Dragnea va deveni pe 11 octombrie președintele de drept al PSD, după ce Comitetul Executiv Național (CexN) al PSD a decis miercuri, prin vot, să nu fie acceptate candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu, astfel încât actualul lider interimar a rămas singur în competiție.

"Comisia Electorală Centrală a prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse. Domnul Șerban Nicolae și domnul Daniel Savu au fost invitați să-și expună punctele de vedere, motivațiile, argumentele, au fost și colegi care au avut intervenții. La final, s-a supus la vot propunerea comisiei, pentru că practic se solicita modificarea regulamentului. Nu au fost de acord să se modifice regulamentul. Eu și Victor Ponta am votat în continuare împotriva regulamentului, în schimb votul a decis că nu sunt acceptate cele două candidaturi", a declarat Dragnea, la finalul ședinței CExN al PSD.

El a adăugat că, "din păcate", a rămas singurul candidat, pentru că și-ar fi dorit o competiție și pentru că niciodată nu a candidat singur pentru vreo funcție.

Întrebat dacă după alegerile interne din 11 octombrie va propune o echipă de conducere cu care să lucreze, Dragnea a răspuns că nu. "După 11 octombrie voi face câteva propuneri. Nu o listă închisă sau o echipă închisă, ci câteva principii care aș vrea să fie avute în vedere de către delegații de la Congres, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă, nimeni să nu mai aibă dreptul să aibă alt punct de vedere", a menționat Dragnea.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!