David Cameron anunta ca Uniunea Europeană este pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

0
6

Uniunea Europeană va adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea viza în special tehnologiile ce pot fi folosite în scopuri militare, a declarat luni premierul britanic David Cameron pentru Sky News.

După prăbuşirea zborului MH17, joi, în Ucraina, tările din Vestul Europei printre care Marea Britanie, Franţa şi Germania au avertizat că noile sancţiuni ar putea fi adoptate marţi, la Bruxelles, la Consiliul de Miniştri ai Afacerilor Externe, dacă preşedintele Vladimir Putin nu obţine de la separatiştii proruşi din Ucraina un acces "liber şi total" la locul catastrofei.

Premierul britanic, care duminică a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, şi cu preşedintele francez, Francois Hollande, urmează să se exprime pe această temă în faţa parlamentarilor britanici, luni după-amiază.

Zece britanici figurează printre cele 298 de victime ale zborului MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur, doborât probabil de o rachetă, lansată dintr-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Rusia, potrivit Statelor Unite

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!