Decizie absurdă: ESPN a schimbat comentatorul unui meci pentru că-l cheamă Robert Lee

0
18

ESPN a retras un comentator ce urma sa transmita luna viitoare primul meci de fotbal american al echipei Universitatii Virginia pentru ca are acelasi nume cu generalul confederat ale carui statui sunt date jos in SUA, scrie New York Times. Comentatorul este asiatic.

 

 

 

Reteaua de televiziune a anuntat ca Robert Lee, un colaborator asiatic care comenteaza circa zece meciuri de fotbal american si baschet din campionatele universitare pe an nu va participa la transmisia jocului din 2 septembrie din Charlottesville.

 

Orasul a fost luna aceasta scena unor confruntari violente, declansate, in parte, de intentia de a darama statuia generalului Robert E. Lee.

 

“Am luat impreuna cu Robert decizia de a schimba meciurile (pe care le va comenta) in conditiile in care aveau loc evenimentele tragice din Charlottesville pur si simplu din cauza coincidentei de nume”, a transmis ESPN intr-un comunicat de presa. 

 

“La acel moment a parut decizia buna pentru toata lumea. Este pacat ca aceasta situatie a ajuns sa fie o problema si regretam ca numele celui care comenteaza a ajuns o problema”, spune televiziunea.

 

Decizia ESPN a fost criticata online pentru ca este absurda.

 

 

 

El este jurnalistul Robert Lee, un cetățean de origine asiatică

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!