Demisia lui Darius Valcov nu a ajuns inca la Senat

0
5

Senatul nu a primit inca solicitarea de demisie a lui Darius Valcov din functia de senator, desi aceasta a fost anuntata deja de avocata sa, marti. Saptamana trecuta, miercuri, ICCJ a respins cererea lui Valcov de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat de DNA de luare de mita si trafic de influenta, relateaza Hotnews.

 

Lucia Furtuna, avocata lui Darius Valcov, declarase, marti, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor, ca Valcov a demisionat din functia de senator. "Demisia domnului Valcov este un act politic", a spus ea.
 

Darius Valcov este acuzat de procurorii DNA ca ar fi efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea si pe care le administra prin interpusi.

 

CITITI SI: ICCJ respinge cererea lui Darius Valcov de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara

 

Valcov ar fi obtinut astfel 90.000 dolari si 1.323.850 lei si ar fi cumparat 3 lingouri de aur, un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR, un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU si o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

 

Fostul ministru este in arest preventiv, in urma unei decizii de joia trecuta a ICCJ. Valcov a depus o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, cerere care va fi discutata astazi de ICCJ.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!