Demisie la varful CIA

0
7

Directorul general al CIA, David Buckley, va demisiona la 31 ianuarie, a anuntat luni Agentia de Informatii americana, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

David Buckley a investigat o dispută între agenție și Congresul american cu privire la gestionarea informațiilor privind activitățile CIA de detenție și interogare.

Agenția a informat într-un comunicat că Buckley, care a servit ca inspector al agenției timp de peste patru ani, părăsește agenția pentru “o oportunitate apărută în sectorul privat”. Surse oficiale din CIA și Congres au declarat că plecarea lui nu are legătură cu politica sau activitatea sa de investigație.

Biroul lui Buckley a întocmit în luna iulie anul trecut un raport cu privire la o dispută între CIA și Comisia pentru Servicii Secrete a Senatului american.

Raportul a constatat ca unii angajați ai CIA au “acționat într-un mod care încălca” o înțelegere între agenție și comisie privind accesul la o rețea de computere special creată pentru schimbul de informații privind implicarea CIA în tratamente dure aplicate militanților capturați.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!